Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

Αιματοβαμμενη επετειος "δημοκρατιας" πανω σε κατακομβη νεκρων εργατων...
















"Όταν μια οργάνωση ένοπλης δράσης σκοτώνει έναν καπιταλιστή, τα μέλη της χαρακτηρίζονται στυγεροί εγκληματίες. Αν τύχει και συλληφθούν δικάζονται κάτω από ειδικό καθεστώς, αφού προηγούμενα διαπομπευθούν δημόσια.
Όταν ένας καπιταλιστής σκοτώνει μερικούς εργάτες, η πράξη του χαρακτηρίζεται εργατικό ατύχημα. Ο ίδιος ουδέποτε συλλαμβάνεται, ούτε δικάζεται. Κάποιος παρακατιανός από τα στελέχη του αντιμετωπίζει μια κατηγορία που... αναφέρεται σε αμέλεια και το όλο σκηνικό κλείνει με μια τυπική ποινή που εξαγοράζεται με κάποια χρήματα.
Όταν κάποιος κλέβει μερικά εκατομμύρια από μια τράπεζα, χαρακτηρίζεται κακοποιός. Αν τύχει και συλληφθεί τον περιμένει 10ετής φυλάκιση. Όταν οι τραπεζίτες κλέβουν δισεκατομμύρια και σπρώχνουν ανθρώπους ακόμα και στην αυτοκτονία, όταν στήνουν παιχνίδια στο χρηματιστήριο και αποκομίζουν μερικά τρισεκατομμύρια, η πράξη τους χαρακτηρίζεται έξυπνη επιχειρηματική κίνηση. Ουδείς τους ζητά νομικές ευθύνες.
Ορισμένοι «μεγάλοι εγκληματίες» δικάζονται στον Κορυδαλλό, επειδή αφαίρεσαν τη ζωή από κάποιους πράκτορες της CIA, κάποιους βασανιστές της χούντας, κάποιους καπιταλιστές, πολιτικούς και άλλους καθωσπρέπει ανθρώπους, που όλοι τους είχαν καθαρά τα χέρια και τα κούτελα.Κάποιοι νομοταγείς καπιταλιστές έστειλαν με μια πράξη στο θάνατο 7 εργάτες και σακάτεψαν άλλους 3. Σωληνουργία Κορίνθου λέγεται το κάτεργο τους, αλλά δεν έχει σημασία. Θα μπορούσε να λέγεται Χαλυβουργική, Μότορ Οιλ, Ολυμπιακό χωριό κ.λ.π. Μην ακούτε τους γραφειοκράτες συνδικαλιστές που φωνάζουν για έγκλημα εκ προμελέτης. Αυτοί την δουλειά τους κάνουν. Εκτονώνουν την αγανάκτηση των εργατών.
Κανένα δικαστήριο δεν θα μιλήσει για έγκλημα και πολύ περισσότερο εκ προμελέτης. Όπως δεν μίλησαν και για όλα τα προηγούμενα (ο κατάλογος-σσ: παρατιθεται εδω και εδω- των εργατικών «ατυχημάτων» μόνο τα τελευταία χρόνια θα μπορούσε να γεμίσει μια ολόκληρη μαύρη βίβλο).Ολοι εμείς που θρηνούμε και πάλι ανθρώπους της τάξης μας, ανθρώπους που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ ενώ πάσχιζαν να βγάλουν ένα μεροκάματο πείνας, ας αναλογιστούμε τι ακριβώς εννοούν όλοι αυτοί που κάνουν κουμάντο στον τόπο και στον κόσμο (επειχειρηματίες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, παπάδες και σία) όταν μιλούν για την υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ζωής.
Ποια ακριβώς ζωή εννοούν; Τη δική μας σίγουρα όχι. Αυτή την λογαριάζουν λιγότερο κι από τη ζωή του σκύλου ράτσας που έχουν στο σαλόνι τους. Γιατί άραγε θα πρέπει εμείς να θρηνούμε για τη δική τους ζωή, όταν χάνεται ή αφαιρείται;"

(Eπιστολη αναγνωστη προς Press-gr,την οποια οι διαχειριστες της εν λογω σελιδας ειχαν τ'αρχιδια να την δημοσιευσουν)


.
To παρακατω βιντεο αποτυπωνει τις αγριες συγκρουσεις μπροστα απο το Υπουργειο Εμπορικης Ναυτιλιας,που ακολουθησαν μετα το τραγικο συμβαν,των 8 θανατων.Το βρηκα στο Troktiko



Και μπονους αυτο:Προφητικο βιντεο απο 3/4/08



Αναφορα σε αντιστοιχη τραγωδια του παρελθοντος,με νεκρους στη ζωνη,δες εδω: http://troktiko.blogspot.com/2008/07/blog-post_8955.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: