Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΒΛΑΚΕΙΑΣ !

Δόξα τω Θεώ της Ελλάδος, μέχρι στιγμής ανήκω στο χριστεπώνυμο συνάφι των νομοταγών. Στερούμαι,λοιπόν,προσωπικής εμπειρίας απ’το θαυμαστό κόσμο του κρατικού σοφρωνισμού και του επι μακρόν εγκλεισμού σε μικρούς χώρους.Αλλά,για να πω τη μαύρη αλήθεια, με έπιασαν τα κλειστοφοβικά μου στο άκουσμα της κατασκευής του «φράκτη».
.
Ήμασταν που ήμασταν δεμένοι χειροπόδαρα απο τα αφεντικά μας, τις τράπεζες αλλά και τα τριβόλια που έχουν τρυπώσει σε ορθογώνιες plasmaτικες φωλιές-φάτσα στον καναπέ, για να μας μαστουρώνουν νυχηθμερόν με «infotainment» ενδοφλέβιες...Ήταν ανάγκη να μπούμε και επισήμως πίσω απο τα κάγκελα,άσπροι-μαύροι-κίτρινοι συλλήβδην? Είμαι ELLIN,κύριοι,και αρνούμαι να μοιράζομαι το ίδιο κελί με αλλοδαπούς!! Είναι κατώτερης παιδείας άτομα. Δεν ξέρουν την τύφλα τους απο Chopin, κι αυτό είναι κάτι που ο μέσος νεοέλληνας δεν μπορεί να παραβλέψει εύκολα...

Ανοίχτε αρχικά τα σύνορα μέχρι να φύγουν όλοι τους,κι έπειτα το συζητάμε για τη μάντρα. Σε περίπτωση που η αναθεώρηση αυτού του High-TEK (Υψηλού Τείχους Εθνικής Καθαρότητας),καθίσταται αδύνατη για πρακτικούς λόγους-είναι γνωστό οτι οι μίζες των εργολάβων αποτελούν τη μόνη ενδεδειγμένη ένεση ρευστότητας για το σύστημα,σε καιρό κρίσης -κάνω την εξής αντιπρόταση:Γιατί δεν υψώνετε ένα αντίστοιχο τείχος γύρω απο τα αεροδρόμια,μπας και ανακόψετε την ξέφρενη φυγή της ακαδημαϊκής ελίτ αυτού του τόπου προς δυσμάς?
.
Σε συμβολικό πάντως επίπεδο: H εικόνα ενός ολόκληρου λαού που επιζητά την ασφάλειά του,οχυρωμένος πίσω απο...κάγκελα,αποτυπώνει με τον γλαφυρότερο δυνατό τρόπο μια διαχρονική αλήθεια: “Όποιος θυσιάζει την ελευθερία του για περισσότερη ασφάλεια....”

Δεν υπάρχουν σχόλια: