Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Απο ασφυξια πεθανε η περικυκλωμενη βουλη και ο,τι εκπροσωπει/ μαζι της και τρεις αθωοι




















Η μαζικοτερη και πλεον αντικοινοβουλευτικη διαδηλωση της μεταπολιτευσης θα μεινει στην ιστορια οχι για την παρ'ολιγο εφοδο του εξοργισμενου πληθους στο αντρο της διαφθορας που λεγεται "Βουλη των Ελληνων" (θα γινει κι αυτο καποτε),αλλα για την κτηνωδη δολοφονια τριων εργαζομενων απο ατομα αγνωστου προελευσης και προθεσεων. Κανιβαλοι ή προβοκατορες? Αυτο μενει να απαντηθει-αλλα δεν θα το μαθουμε ποτε απο επισημα χειλη,οποτε τα συμπερασματα δικα σας. Ο αναρχικος χωρος,αντι να καταδικασει απεριφραστα το εγκλημα,βλακωδως κατορθωσε να ταυτιστει με τα αντικοινωνικα στοιχεια που το προκαλεσαν,ενω ειναι αυτονοητο οτι κανεις ιδεολογος ανθρωπος,απο οποια σκοπια κι αν βλεπει τα πραγματα,δε μπορει να αποζητα το αιμα απλων πολιτων. (εδω οφειλω να επισημανω ως φωτεινη εξαιρεση την ανακοινωση της Α/Κ, που κοντρα στην-εκφρασμενη κεντρικα κι απο το Ιντυμιντια- επικρατουσα ταση του χωρου, κατακρινει το γεγονος και εξηγει την αρνητικη του συνεισφορα στο κινημα. Διαβαστε την ανακοινωση εδω/ ακομα αιχμηροτερη η κριτικη του "παλιοσειρά" Καιν-εδω)

Ο αυταρχισμος των αρχων που σημειωθηκε αμεσως μετα το τραγικο συμβαν,ηταν φυσικο επακολουθο...







Για την εισβολη στο Στεκι Μεταναστων και την προκληση υλικων ζημιων απο τα ΜΑΤ διαβαστε εδω

Για τον αγριο ξυλοδαρμο μιας γυναικας,μεσα στο ιδιο της το σπιτι,απο τις αστυνομικες δυναμεις διαβαστε εδω


Το αλλο μεγαλο ζητημα που ανακυπτει απο το χθεσινο τραγικο συμβαν των τριων θανατων, ειναι η εγκληματικη σταση της εργοδοσιας (εν προκειμενω βλεπε Βγενοπουλος) εναντι των απλων εργαζομενων. Η ανθρωπινη ζωη φαινεται να ειναι αναλωσιμο προιον για τα μεγαλα κεφαλια του καπιταλισμου. Φημες για...κλειδωμενους εργαζομενους στο κτιριο της Μαρφιν, για ελλειψη ακομη και των πλεον υποτυπωδων συνθηκων ασφαλειας που προβλεπει ο νομος για εργασιακους χωρους,αλλα και για ισχυρη ψυχολογικη πιεση στους υπαλληλους με απειλη απολυσης σε περιπτωση αποχωρησης τους απο τη δουλεια για να προστατευτουν,συνθετουν το παζλ της ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ των αφεντικων στο εγκλημα.
Επιστολη εργαζομενου-για της οποιας βεβαια τη γνησιοτητα κανεις δε μπορει να εγγυηθει- δημοσιευτηκε στο indymedia και θιγει λεπτομερως ολα τα παραπανω...
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1163959

Η εικονα του τραπεζιτη να καταφθανει στον τοπο του εγκληματος θωρακισμενος σαν αστακος,ΟΧΙ απο την προσωπικη του ασφαλεια-τους φουσκωτους του- αλλα απο τους ανδρες των ΜΑΤ που ειχαν σχηματισει ανθρωπινη ασπιδα γυρω του, εχει καποια συμβολικη αξια... (ενσαρκωση του γνωστου συνθηματος "Σκυλια φυλατε τ'αφεντικα σας")



ATTACHMENT (18/05/2010)
Για λογους τηρησης της δεοντολογιας,οφειλω να παραθεσω και την-ετεροχρονισμενη εστω- ανακοινωση της πλευρας Βγενοπουλου,σχετικα με τα τεκτενομενα.
http://press-gr.blogspot.com/2010/05/blogs_18.html
Τα συμπερασματα δικα σας...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τίποτα από τα δύο φίλε μου. Απλοί οργισμένοι άνθρωποι που κάνανε ότι πιο φυσιολογικό και σωστό. Ασκήσανε αντιβία στην βία των τραπεζών που τόσο "ειρηνικά" καταφέρνουν σε αντίθεση με εμάς να μας πίνουν το αίμα μια ολόκληρη ζωή. Τι πιο σίγουρο για τον Βγενόπουλο και τον κάθε Βγενόπουλο ότι η τράπεζα του θα καεί εν μέσω αυτών των ημερών σε αυτήν την τεραστίων διαστάσεων, όπως κι εσύ λες, πορεία... Όλοι ξέραμε εκ των προτέρων ότι όποια τράπεζα και να βρισκόταν στον δρόμο μας θα καιγόταν. Και επιτέλους όλοι ήμασταν πολύ πιο σίγουροι από ποτέ ότι οι εξεγέρσεις και οι επαναστάσεις δεν γίνονται με χάδια. Γίνονται με πέτρες μπουκάλια και ανατροπή. Έτσι εξηγείται και το οργισμένο και παράλληλα "οπλισμένο" πλήθος. Ήταν καιρός. Όμως αυτή η τράπεζα τελικά γιατί λειτουργούσε;;; Ή μάλλον δεν λειτουργούσε ... ακόμα χειρότερα υπολειτουργούσε. Άλλος ένας λόγος να μην μπορέσει κανείς να δει ότι μέσα υπάρχουν άνθρωποι. Αφού οι εργαζόμενοι βρίσκονταν στον πρώτο και δεύτερο όροφο. Γιατί ολόκληρη μαρφίν σε ολόκληρη σταδίου δεν είχε πυρανίχνευση και πυρασφάλεια;;; Γιατί δεν είχε όπως όλες οι τράπεζες ρολά;;; Άρα λοιπόν ξαναλέω δεν πρόκειται για κανέναν κανίβαλο ούτε για κανέναν προβοκάτορα. Πρόκειται για κάτι που γίνεται χρόνια τώρα και είναι αυτές οι κινήσεις οι πλέον αποδεκτές ακόμα και από τον πάντα μπερδεμένο μέσο Έλληνα. Καίμε τις τράπεζες γιατί μας καίνε τις ζωές μας... Αλλά ο κ. Βγενόπουλος αλλά και ένα ολόκληρο καθεστώς κατόρθωσε πάλι να κάνει το θαύμα του(με ερωτηματικό βέβαια αυτό γιατί ακόμη ελπίζουμε να μην το κατάφερε και ο κόσμος και πάλι να βρεθεί μαζικά στους δρόμους και πάλι να επιτεθεί σε κάθε καπιταλιστικό σύμβολο που καταδυναστεύει την ζωή του τόσα χρόνια. Είτε αυτό λεγεται Βουλή, είτε αυτό λέγεται μαρφιν, είτε χόντος, είτε πράκτικερ , είτε μπαζααρ), να ανακατέψει πάλι κάπως τα πράγματα και να αποπροσανατολίσει τον κόσμο. Να μην ξέρεις ποιος είναι ο ταξικός σου εχθρός να πιστεύεις πως ο διπλανός σου που φόρεσε κουκούλα και επιτέθηκε στην τράπεζα είναι "προβοκάτορας" ή είναι εξωγήινος. Είναι κρίμα να αναπαράγουμε την μπουρδολογία των δημοσιογράφων και να μπαίνουμε σε τέτοια ψευτοδιλλήματα. Και τέλος , όχι πως αυτό αποτελεί κάποιο άλλωθι, αλλά τι περιμένουμε τελικά ότι η εξέγερση, η ανατροπή, η επανασταση όπως θες πες το, θα γίνει με χάδια και γλυφιτζούρια; Μιλάμε για ταξικό πόλεμο και σε έναν πόλεμο υπάρχουν νεκροί και πολλοί αθώοι. Διαφορετικά ας αναλογιστούμε τι θέλουμε. Χαιρετώ