Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Για το Debate



Oσο κι αν δε γουσταρα να ασχοληθω με το ολο τρυπακι,τελικα επεσα στη φακα του 3ωρου διακαναλικου μονοπωλιου του υποπροιοντος,και-ελεω ελλειψης καλυτερων προτασεων για το βραδυ-εκατσα αβολα στον ουτως ή αλλως αβολο καναπε μου,με το σακατεμενο-εγχειρισμενο χιαστο αραγμενο πανω σε κατι μαξιλαρια,για να θαυμασω τους ηγετες του εθνους. Ο πειρασμος να δημοσιοποιησω μερικες προχειρες εκτιμησεις,αναποφευκτος.
Εχουμε και λεμε λοιπον...

Ενα κομμουνιστικο κομμα ασυνειδητο οικολογικα,που λεει οχι στην ανακυκλωση προκειμενου να σαμποταρει ιδιωτικες επιχειρησεις (λες και δεν ειναι ολα γυρω μας ιδιωτικα),και που στο θεμα της καταπατησης δασων και της αυθαιρεσιας απανταει "να γκρεμιστουν οι βιλες",λες και η παρανομια και η καταστροφη του περιβαλλοντος ειναι ταξικο φαινομενο.Απαραδεκτο το επιπεδο του ΚΚΕ
Εναν Καρατζαφυρερ να ξεσπαθωνει υπερ των συμφεροντων των νταβατζηδων,εμπορων ναρκωτικων, λαθρεμπορων που ζοριζονται απο το "ποθεν εσχες" και τα απανθρωπα τεκμηρια της αγορας μιας Λαμποργκινι,να διαφημιζει με περηφανεια την οικονομικη του επιφανεια και το εκδοτικο του συγκροτημα στο λαουτζικο,ως Μπερλουσκονι σε κλιμακα, να ζηταει δρασεις της Ελλαδας στα προτυπα του...Ισραηλ(!)-επιεικως επικινδυνος-να μπερδευεται και να τα μπουρδουκλωνει σε κατι ερωτησουλες(δεν τον εχουμε ξαναπετυχει τοσο ντεφορμε τον "Προεδρο"),και τελος να κανει και δυο τραγικες ερωτησεις ο ιδιος απεναντι στους πολιτικους του αντιπαλους και διεκδικητες του Μαξιμου.Φυσικα,η μετριοτητα και η φτηνια ολου του πολιτικου του λογου ειναι περιττο να επισημανθουν γιατι ειναι συμφυτα ενος κομματος που τιτλοφορειται "Λαικος Ορθοδοξος Συναγερμος".Απλα αυτη τη φορα δεν ειχαν το επικοινωνιακο καλυμμα με το οποιο συνηθως περιβαλλονται απο τον "Προεδρο"
Εναν υποψηφιο πρωθυπουργο που δε μπορει να αρθρωσει λεξη οταν το παιχνιδι φευγει απο την ασφαλεια των παραλληλων μονολογων και ερχεται σε απευθειας αντιπαραθεση με τον αντιπαλο.Δεν καταφερε ο ποδηλατης ουτε να θεσει ερωτημα στον Καραμανλη-με το ζορι και μετα απο αλλεπαλληλα σαρδαμ το ολοκληρωσε οπως-οπως,εντελως εκτος χρονου-αλλα ουτε και να απαντησει στο ερωτημα που δεχτηκε.(ρωτηθηκε απο τον Καραμαν-Αλη σχετικα με 5-6 στοιχεια της οικονομικης πολιτικης,τα οποια με χαρακτηριστικη ανεση παρεθεσε ο Κωστακης, και τελικα δεν κατορθωσε να απαντησει σε κανενα).Θεωρω πως εκτεθηκε
Eναν εμφανως ακεφο (πολιτικα καταβεβλημενο) Πρωθυπουργο,ο οποιος περαν της δεδομενης ενδειας επιχειρηματων υπερ της επανεκλογης του αλλα και του εως τωρα κυβερνητικου του εργου,παρουσιασε και κακη επικοινωνιακη εικονα.Βρεθηκε στο καναβατσο απο την αναμενομενη ερωτηση της Σιας Κοσιωνη περι της υποθεσης Σουφλια-ματαια προσπαθουσε να συμμαζεψει τα ασυμαζευτα-και ηταν εμφανες πως το μοτο των καθαρων ψηφοδελτιων σχεδον γελοιοποιειται μετα την χρησιμοποιηση του τελευταιου ως ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ του επικρατειας.Ακομη μελανοτερο σημειο-αν και περασε τελειως απαρατηρητο απο ολους τους σχολιαστες και πανελιστες-ηταν η αρνηση του Καραμανλη να ζητησει συγγνωμη για το θανατο του 15χρονου Γρηγοροπουλου απο κρατικους λειτουργους των οποιων ο ιδιος ηγειται. Αμετανοητος,λοιπον, και με ελλειψη στοιχειωδους ευθυνης για τη διακυβερνηση του.
Εναν συμπαθη οικολογο που με ηπιους τονους-εκτος απο ενα σημειο που δικαιολογημενα εκνευριστηκε- εξεθεσε τις αποψεις του και εδωσε την εικονα ενος κομματος ανοιχτομυαλου, διεθνιστικου,ευαισθητοποιημενου,συνεργασιμου που εχει πληρη ελλειψη κεντρικου πολιτικου σχεδιασμου ωστοσο φερει καποιες συγκεκριμενες θεσεις για περιβαλλοντολογικα ζητηματα καθως και ενα νεο ηθος στο πολιτικο σκηνικο.Ηθος παραταξης που βασιζεται στη συλλογικοτητα,την αμεσοδημοκρατια,την ελλειψη εξουσιομανιας και τασεων χειραγωγησης. Οσο κι αν πιεστηκε δε ο συγκεκριμενος κρατησε αξιοπρεπη σταση ΚΑΙ στο πολιτικα επιζημιο ζητημα "Σκοπια-μειονοτητα" (απαντησε ξεκαθαρα οτι η ιστορια ειναι επιστημη κι οχι θεμα πολιτικης),και στο ζητημα "μεταναστες",λεγοντας μια αληθεια που χρονια περιμενα να ακουσω σε δημοσιο διαλογο:"Μα υπαρχουν νομιμοι μεταναστες????"
Εναν απροσμενα καλο και ευγλωττο Τσιπρα,που απαντησε με ανεση και παντα εντος χρονου σε ο,τι του τεθηκε,κρατησε την παγια γραμμη του κομματος του στο θεμα του Δεκεμβρη(καμια καταδικη των γεγονοτων,αλλα της πολιτικης που τα γεννα) και επελεξε να μην απαντησει ευθεως μονο στην ερωτηση περι "στηριξης ή μη των πρασινων μορφων αναπτυξης αν προερχονται απο ιδιωτες",οπου σωστα επισημανε οτι οικολογια και καπιταλισμος δεν πανε μαζι,και εμεινε εκει.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ό,τι να'ναι λες. ειδικά εκεί που μιλάς για το ΚΚΕ, ξεφεύγεις. δεν είναι λες εσύ ταξικό φαινόμενο η καταστροφή του περιβάλλοντος; το ίδιο φταις εσύ και το ίδιο φταίει ένας επιχειρηματίας που έχτισε βίλα πάνω σε κανένα ρέμα στο δάσος και έχει κι έναεργοστάσιο που πετάει χημικά στο ποτάμι; Ή φταίνε οι εργάτες για αυτό; Ασυνείδητη η κριτική σου, λαϊκίστικη και "από τα δεξιά".

η φυγοκεντρος είπε...

Αναδημοσιευω μια απαντηση που εδωσα και σε σχετικη συζητηση στο ιντυμιντια.Την αναδημοσιευω αυτουσια


"Σχετικα με τις τοποθετησεις της Παπαρηγα...
από Φυγοκεντρος (συντακτης του αρχικου) 3:33μμ, Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Θελω να επιμεινω λιγο-απαντωντας και σε καποιους που με επεκριναν για αυτα που εγραψα...

Σε εναν κοσμο οπου ολα ειναι ιδιωτικα,για να σαμποταρεις τον καπιταλισμο πρεπει απλα να πας στα βουνα,και να ζεις σαν τον οσιο Χ. Καθημερινα το ΚΚΕ συναλασσεται με εκατονταδες ιδιωτες,για να προωθησει το κομματικο του εργο. Επομενως,ειναι αν μη τι αλλο ΜΑΛΑΚΕΙΑ και κομπλεξισμος ενας ολοκληρος δημος να στερει απο τους δημοτες την ανακυκλωση(!!!!!) για να μην βγαλουν καποιοι λεφτα. Ελεος ρε παιδια,τουλαχιστον ας συμφωνησουμε σε αυτο

Απο κει και περα,κατι αλλο:Ειναι το θεμα του περιβαλλοντος ταξικο? Μπορει τα αιτια της καταστροφης να πηγαζουν απο το ταξικο συστημα (ας μην θυμηθω τωρα το τσερνομπιλ και χαλασω την κουβεντα),ΑΛΛΑ απο κει και περα,ειτε πεταξω εγω κατω ενα τσιγαρο,ειτε το κανει αυτο ο Βαρδινογιαννης η καταστροφη ειναι κοινη.Το ιδιο και με τα σπιτια.Ιδια καταστροφη προκαλουν οι βιλες,και ιδια οι παραγκες οταν ειναι μεσα στα πευκα.Αρα,το αποτελεσμα των αυθαιρετων ειναι ΜΗ ταξικο,οι βαθυτερες αιτιες της ελλειψης σεβασμου για το περιβαλλον ειναι ταξικες.

Γνωμη μου"


Ελπιζω να σε καλυψα/Αν θες το συζηταμε και περαιτερω

Ανώνυμος είπε...

Σωστος σε ολα... και εγω βλεποντας την "τηλεμαχια" αυτα καταλαβα σε γενικες γραμμες..
νομιζω ομως οτι πρεπει να αναφερουμε:
1. Ο Καρατζαφυρερ δεν ρωτηθηκε καθολου για την σχεση του κομματος του με τα Χρυσα Αυγα
2. Οι δημοσιογραφοι, αντι να ζητησουν να μαθουν για τις πολιτικες θεσεις και προτασεις τον Οικολογων, ρωτουσαν επιμονα για τα σκοπια.. ( ε ναι ρε μαλακες την εξελληνισαμε την Θεσ/νικη)
3.Ο καραμαν Αλης μιλουσε σαν ταβερνιαρης, δεξιος ταβερνιαρης πιο συγκεκριμενα... Χρεισιμοποιει απο την ΔΕΘ μέχρι σήμερα συνέχειά εκφράσεις του στυλ: ντόμπρα, δεν δέχομαι μιγά στο σπαθί μου, στα ίσια κλπ.. ο Λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο...
4. Συμπαθητική η θέση της Αλέκας για την εκπαίδευση... (γνώμη μου)
5. Χαρακτηριστική αδυναμία του συναγερμου να μιλήσει για οικολογία..

σαν τελικό συμπέρασμα μεγάλος νικητής τουλάχιστον για έμενα ο Τσιπρας..
χρηστος

η φυγοκεντρος είπε...

Πολυ σωστη η παρατηρηση σου για τους δημμοσιογραφους...
Εβαλαν στη γωνια τον Οικολογο για τα γαμοσκοπια και αφησαν το χοντρο να αλωνιζει,παρολο που εχει βουηξει το ιντερνετ τοσες μερες για το Ζαφειροπουλο(τα εχω γραψει κι εγω σε προηγουμενη αναρτηση)
Αλλα βλεπεις ο Κουλογλου δεν καλειται στα ντιμπειτ! Καλειται ο Σροιτερ (Θου Κυριε) και ο Ευαγγελατος.Ο πρωτος εκανε σε καποια φαση ερωτηση παρμενη απο σλογκαν που χρησιμοποιει ο Καρατζαφερης,και ο δευτερος ρωτουσε την Παπαρηγα πως θα παιρνει φορους το κρατος αμα το ΚΚΕ κλεισει τις ιδιωτικες επιχειρησεις,και που θα δουλευουν οι εργαζομενοι.Καλα,προφανως ειναι τοσο μαλακας και απολιτικος που δεν μπορει να καταλαβει στοιχειωδη πραγματα,οπως οτι πχ το κρατος θα απαλοτριωσει τις επιχειρησεις και δεν θα τις κλεισει απλα(και οτι αντι για φορους θα παιρνει απο αυτες ΚΕΡΔΗ)...Το ΖΩΟΝ!
Σιγουρα νικητης ηταν ο Τσιπρας,με διαφορα.Το παραδεχτηκαν και βουλευτες ολων των κομματων σε εκπομπες-πλην του ΚΚΕ.
Οι οικολογοι στο μεταξυ ειναι γαμω τα παιδια,γιατι ειναι τελειως προσγειωμενοι και ανθρωποι της καθημερινοτητας,και δεν την εχουν δει πολιτικοι.Μαλιστα,ο τρεμοπουλος αρνηθηκε το αμαξι που του παραχωρησε το κρατος.
Γενικα ειναι κατα 90% αριστεροι σε στυλ και υφος-ο Τρεμοπουλος διευκρινιζε σε ενα πανελ οτι ειναι υπερ της δημοσιας πρασινης αναπτυξης πρωτιστως,αλλα οχι εναντιον της ιδιωτικης.Επισης,το αλλο θετικο τους ειναι πως δεν εχουν καμια ιεραρχικη δομη σαν κομμα και λειτουργουν απο κοινου.πχ δεν υπαρχει προεδρος κλπ. Και στα εθνικα θεματα ειναι οι μονοι που τολμησαν να πουν αληθειες.Γενικα συμπαθες κομμα. Αν αποτυχει να μπει τωρα στη βουλη,και σε επομενες εκλογες κατεβει μαζι με ΣΥΡΙΖΑ-ο συριζα ειναι ανοιχτος οπως εχει δηλωσει-τοτε θα γινει καλο μορφωμα πιστευω

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ γενικά ταιριάζουν και σε πολιτική αλλά και σε στυλ.. Πραγματικα η ερωτηση στην Παπαρηγα ηταν τουλαχιστον αστεια, και εδειξε οτι ο ανθρωπος δεν εχει καμια σχεση με την φιλοσοφια της πολιτικης και δεν ξερει καν τι εκπροσωπει καθε κομμα.. (αντε μετα να κανει ρεπορταζ)..
Το αλλο που ειχε πλακα ειναι το οτι ο καραμαν Αλης ειχε μπει σε μια λογικη του στυλ οτι εγινε εγινε, και παμε παλι απο την αρχη... Παραλληλα ομως κατηγορουσε τον George για πραγματα που εγιναν το 81'... Τελείως χαζή πολιτική, χωρίς βάθος, με σκοπό την ψηφοθηρία..
{ασχετο, ο Τσιπρας ειναι τωρα στον Οικονομεα!!}