Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Οταν οι διαδοχοι των...παλιων κουκουλοφορων νομοθετησαν κατα των νεων


1 σχόλιο:

Φαντασμα είπε...

Φαίνεται τελικά ότι το συμβάν του Δεκεμβρίου δεν έχει γίνει κατανοητό από την Εξουσία. Επιβάλλοντας με διάφορα προσχήματα στρατιωτικά μέτρα και νομοθετήματα πανικού προσπαθεί να διαχειριστεί την κοινωνική οργή. Δε θα καταφέρει παρά να τη δικαιώσει άλλη μια φορά.

Οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι φοράνε κουκούλες για να προφυλαχτούν από τα δακρυγόνα, το φακέλωμα και τη διωκτική μανία του κράτους. Οι πραιτοριανοί του κράτους φοράνε κι αυτοί κουκούλες για να κρυφτούν από την κοινωνία που τους βρίσκει συνέχεια απέναντί της.

Συνθήματα 40 χρόνων δεν μπορούν να είναι τυχαία. Η αστυνομία εκτελώντας με ζήλο και λύσσα το «καθήκον» της, έχει κερδίσει επάξια το να ακούει σε κάθε πορεία , από κάθε κοινωνική τάξη και ομάδα το διαχρονικό « ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ», σύνθημα Πολιτικό. Η χυδαία επαναφορά της «περιύβρισης αρχής» μάλλον τελικά προσβάλλει κάθε αγώνα που διεξήγαγε η ελληνική κοινωνία
από τη Μεταπολίτευση ως τις μέρες μας.

Τέλος, είναι η ανάπτυξη της αμφισβήτησης και της ριζοσπαστικής σκέψης εντός του πανεπιστημιακού ασύλου που τρομάζει το καθεστώς και όχι οι συγκρούσεις γύρω από αυτό. Το ίδιο το κίνημα που το κατέκτησε, το ίδιο και θα το περιφρουρήσει απέναντι σε αυτούς που ήδη το καταπατούν, με την είσοδο Α.Ε. στη λειτουργία του, τον έλεγχο τη έρευνας από αυτές και το ΝΑΤΟ, τα κερδοσκοπικά πάρτυ των καθεστωτικών παρατάξεων.

Το Δεκέμβριο του 2008 η συναίνεση κατέρρευσε, και η κυβέρνηση επενδύει στο φόβο. Η κοινωνία όμως έχει πάψει να φοβάται και διεκδικεί την επανοικειοποίηση της ζωής που της στέρησαν.

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΝΑΣ