Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Αξιοπρεπεια...

Ερωτηση για δυνατους λυτες: Εισαι μια απενταρη,κυνηγημενη μεταναστρια,που η ζωη σου εδω και καποιο καιρο βρισκεται σε αμεση απειλη, που μετα απο επιθεση παρακρατικων εχεις υποστει ανεπανορθωτες σωματικες βλαβες κι ισως μεινεις αναπηρη για την υπολοιπη ζωη σου,που δεν ξερεις αν αυριο θα μπορεις(σωματικα) να εξασφαλισεις το βιοπορισμο σου,ή θα πεθανεις σαν το σκυλι ανημπορη,μονη, πεινασμενη,αστεγη.Και που μεσα στον προσωπικο σου εφιαλτη,κουβαλας στις πλατες σου και τη μοιρα ενος παιδιου,που η υπαρξη του εξαρταται απολυτως απο τη δικια σου.Ξαφνικα,εκει που ολα δειχνουν αδιεξοδα για εσενα και κατ'επεκταση το παιδι σου,ακους μεσα απο το θαλαμο νοσηλειας οπου υποφερεις πως εξω διαρρεουν πληροφοριες περι ενταξης σου σε ευρωψηφοδελτια κομματων (δηλαδη πολυτελης ζωη,πολλες δυνατοτητες προσωπικης αναδειξης,παχυλος μισθος, προσωπικη-οικογενειακη ασφαλεια,πληρης καλυψη καθε ανησυχιας και φοβου για το αυριο). Πώς τοποθετεισαι σε μια διαφαινομενη προταση κομματος?


Η Κουνεβα δεν απαντησε το αυτονοητο κι εκανε μια επιλογη λιγο εξω απο τα προταγματα της κοινης λογικης και του στοιχειωδους(ζωωδους) ενστικτου επιβιωσης που ολοι κρυβουμε μεσα μας...Προτιμησε το δρομο της αξιοπρεπειας και του αυτοσεβασμου.Αρνηθηκε να γινει βορα στα νυχια των επικοινωνιολογων,των δημοσκοπων,των κομματικων επιτελειων που επι χρονια αγνοουσαν αυτη και τον αγωνα της,και τωρα κοπτονται να την αξιοποιησουν ως εμπορευσιμο μιντιακο προιον.Το εκανε απο αυτοεκτιμηση αλλα κι απο σεβασμο στον αγωνα των συναδελφων της,που δεν επιδεχεται κηδεμονιες και νταβατζιλικια,ουτε προσφερεται για προσωπικη εξαργυρωση και ιδιοτελεις σκοπους.Εβαλε λοιπον το οριστικο τελος στους ψιθυρους που την αφορουν,μεσα απο ενα χειρογραφο σημειωμα...Μια κακογραμμενη κι ανορθογραφη φραση πανω σε ενα κομματακι χαρτι,με μια υπογραφη και μια ημερομηνια απο κατω,ηταν αρκετα για να περικλεισουν ενα ηχηρο μηνυμα λευτεριας και περηφανειας.













.
Και η σχετικη ανακοινωση της Παναττικης Ενωσης Καθαριστριων και Οικιακου Προσωπικου:

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε άλλη μία φορά όλο το κίνημα συμπαράστασης προς την Κωνσταντίνα Κούνεβα. Η γραμματέας του σωματείου μας όμως, δεν προσφέρεται ούτε για δακρύβρεχτα ρομάντζα ούτε για πολιτική εκμετάλλευση από καμία πλευρά. Δεν ήταν ούτε τώρα ούτε πριν μέλος κανενός πολιτικού κόμματος. Αγωνιζόταν για τα δικαιώματα όλων των καθαριστριών. Μετά τη βάρβαρη επίθεση δίνει την πιο μεγάλη της μάχη. Πάλι με το ίδιο πείσμα, την ίδια υπερηφάνεια και κυρίως με αξιοπρέπεια. Παλεύει για την υγεία της, για να ξανασταθεί όρθια, για να ξαναδεί το παιδί της, για να συνεχίσει να αγωνίζεται γι΄ αυτά που πίστευε και εξακολουθεί να πιστεύει. Ενημερώνεται και τα ξέρει όλα. Δεν θέλει και δεν προτίθεται να πολιτευτεί.ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΜΕΡΙΚΟΙ,ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ...ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ»

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πιστευω πως εκανε την καλυτερη επιλογη κατα τη γνωμη μου.απο την αλλη βεβαια πολλοι θα την πουν ηλιθια που πεταξε την ευκαιρια μεσα απο τα χερια της και δεν εκανε αυτο που θα κανε ο καθε "εξυπνος".εσυ φυγοκεντρε τι θα ελεγες σ'αυτους?

Ανώνυμος είπε...

Φίλε STEWIE δεν ξέρεις όμως τι κρύβετε πίσω από το "μεγάλο όχι" της Κούνεβα,μπορεί ήδη να εχεί εξασφαλιστεί η ζωή της και όλο αυτό να είναι μια καλή παράσταση.Προσοχή δεν θέλω να νομίζεις ότι το συμβάν με άφησε αδιάφορο αλλά αυτή η άρνηση προς μια καλύτερη ζωή κάπως μου κινεί τις υποψίες......

Φαντασμα είπε...

με το να ξεπουληθει και να ενταχθει σε ενα κομμα, να δουλεψει για το κρατος για αυτο δλδ που προσπαθησε να την φυμωσει, δεν θα καταφερει παρα να αλλοτριωθει.. η επιλογη της διχνει καθαρη σκεψη και ταξικη συνειδηση.... την κυριακη εχει συγκεντρωση αλληλεγγυης στο μοσχατο, οσοι "απιστοι" προσελθετε....

η φυγοκεντρος είπε...

Γεια σου ρε tysociety! Σας διαβαζω εκει περα...
Οσο για το τι θα ελεγα σε αυτους που θα την πουν ηλιθια? Οτι τελικα δεν ειμαστε ολοι ιδιοι,καποια ατομα περιφρονουν την επικρατουσα "κοινη λογικη",οταν προκειται για την αξιοπρεπεια τους,και δεν κανουν το παν για να σωσουν το τομαρι τους,οπως μας διδασκει αυτη η κοινωνια.Εκει εξαλλου εγκειται κι η διαφορα του ανθρωπου απο το ζωο.Το ζωο ακουει μονο το ενστικτο επιβιωσης του ενω ο ανθρωπος βαζει καποια ορια σε αυτο,και ιεραρχει καποια αλλα πραγματα ψηλοτερα(σπανιο μεν,οχι ομως και αδυνατο). Αρα,η Κουνεβα μπορει να λεγεται "ανθρωπος" με κεφαλαια γραμματα(το απεδειξε)-για μας τους υπολοιπους δεν ειμαι σιγουρος!
Προσωπικα,σιγουρα θα δεχομουν να μπω σε ευρωψηφοδελτιο,δεδομενων των περιστασεων.Δε νομιζω να εχανα μια τετοια σανιδα σωτηριας οταν θα εβλεπα να βουλιαζω ολο και πιο βαθια στον ωκεανο...(αυτο το ριμαδι το ενστικτο αυτοσυντηρησης).Θα προτιμουσα φυσικα στο ΣΥΡΙΖΑ,αλλα και το ΠΑΣΟΚ να μου εκανε προταση δυσκολα θα αρνιομουν.Και μετα ισως θα το πλασαριζα σαν πολιτικη επιλογη,που εχει να κανει με την προβολη του αγωνα του συνδικατου στην Ευρωπη κλπ κλπ...Παπαριες δηλαδη!
Τελικα,οι ηρωες ειναι αυτοι που αξιολογουν τη ζωη τους χαμηλοτερα απο καποια συλλογικη προσπαθεια, και ειναι διατεθημενοι να την πεταξουν στα σκουπιδια αν ειναι για το γενικο καλο.
Εγω απο οτι φαινεται δεν ανηκω σε αυτη την κατηγορια ατομων(ισως δεν εχω τα καταλληλα ερεθισματα για να λειτουργησω τοσο αλτρουιστικα),ενω η Κουνεβα εδειξε οτι ανηκει. Αλλες γενιες ειχαν τον Αρη,τον Λαμπρακη,το Μουστακλη,τον Παναγουλη,στη δικια μας απο οτι φαινεται το αναλογο μεγεθος ειναι η Κωσταντινα και τα "παιδια με τα πρασινα σταρακια" που κατεβαινουν στους δρομους και ενιοτε κλεβουν καποιο σουπερ μαρκετ η σπανε μια τραπεζα φορωντας κουκουλες

Ανώνυμος είπε...

Είσαι εμετικά καιροσκόπος, οπορτουνιστής , γλύφτης κώλων και θα σου άξιζε να καείς στην κόλαση δίπλα στα καιόμενα λίπη του Πάγκαλου. ΜΠΛΙΑΑΑΑΑ

Φαντασμα είπε...

τλκ δεν μας προδωσε, ολοι εμεις που δειξαμε την αλληλεγγυη μας στο προσωπο της ανακουφιστηκαμε απο το οτι δεν εγινε ακομα ενα κομματοσκυλο.. που επελεξε τον ακηδεμονευτο αγωνα, που δεν καλουπωθηκε σε κοινοβουλευτικα δεσμα... Η επιλογη της διχνει τον δρομο και σε χιλιαδες αλλους προλεταριους... ειναι πραγματικα ενα αγνο προτυτο (αν και πισματικα αρνουμε την υπαρξη τους)

Ανώνυμος είπε...

φυγοκεντρε συμφωνω με οσα εχεις αναφερει αλλα θελω να σου τονισω στο σημειο που αναφερεις:"Εγω απο οτι φαινεται δεν ανηκω σε αυτη την κατηγορια ατομων(ισως δεν εχω τα καταλληλα ερεθισματα για να λειτουργησω τοσο αλτρουιστικα)...".Εγω πιστευω οτι οταν ερθει η στιγμη να επιλεξεις σε κατι παρομοιο οπως αυτο με την κουνεβα,μπορει και συ να παρεις την ιδια αποφαση γιατι τα ερεθισματα δεν τα "εχεις" αλλα τα αποκτας μεσα απο την πορεια της ζωης σου....