Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

PRISON BREAK

Xαιρετισματα,λοιπον στην εξουσια...απο ψηλα!
Κι αναπαραγοντας -με μια ελαφρα παραφραση- την ατακα/επευφημια του ακροατηριου προς τον ερμηνευτη του ομοτιτλου κομματιου,θα αναφωνησω κι εγω ρυθμικα για την περισταση:"ΒΑΣΙΛΗ,ΑΛΗΤΗ,ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΙΣΕΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ"!
(Μεγαλη κινητικοτητα ακομα και στο Facebook σχετικα με το θεμα,την οποια μπορειτε να διαπιστωσετε ιδιοις ομασι εδω. Η λαικη αποδοχη του δραπετη ειναι δεδομενη,οσο κι αν δυσφορει το πολιτικο-δημοσιογραφικο κατεστημενο απο αυτο το γεγονος... )


Τη στιγμη που 10 εκατομμυρια πολιτες δε μπορουν να σπασουν ουτε καν τα δεσμα του μικροκοσμου τους: της καταναλωτικης τους σκλαβιας και της τηλεοπτικης χειραγωγησης-αβουλες κουκλες στα χερια του Ευαγγελατου,του Χατζηνικολαου και της Τρεμη καθε βραδυ- καποιος μεσα σε αυτη τη χωρα καταφερε να στειλει ηχηρο το μυνημα της λευτεριας,σπαζοντας τα ΑΛΗΘΙΝΑ του δεσμα,για πολλοστη μαλιστα φορα.Την ωρα που η αμορφη μαζα των εκατομμυριων αδυνατει να παλεψει στοιχειωδως για την ελευθερια της,περιφρονωντας για λιγο τους νομους της αγορας που την αφαιμαζουν(πιστη υπακοη στη διαφημιση-υπερκαταναλωση-δανεισμος), πατωντας ενα απλο κουμπακι που κλεινει την τηλεοραση, και αξιοποιωντας το μοναδικο πολιτικο δικαιωμα που τους εχει παραχωρηθει,μια φορα στα 4 χρονια,ο Βασιλης Παλαιοκωστας τα βαζει με ολο το αστικο κρατος και καταφερνει να ξεφυγει.Με λιγα λογια,η μαζα δε μπορει να αντιταχθει ουτε καν στον κακο της εαυτο,στη ΔΙΚΗ της βλακεια,κοινωνικη αδρανεια και συνειδητή δουλοπρεπεια,ενω ο Βασιλης Παλαιοκωστας αντιταχθηκε και νικησε απεναντι σε καγκελα,φρουρους,οπλα... Γι' αυτο εξαλλου ο Βασιλης Παλαιοκωστας ειναι ο Βασιλης Παλαιοκωστας,ενω ολοι οι υπολοιποι μαζι ειναι "ο κοσμος/κοσμακης","η μαζα","το κοινο","η κοινη γνωμη"(ενικος αριθμος/ενα μορφωμα),και αποκτουν ξεχωριστη προσωπικη υποσταση-προσωρινα- σε καποιους αγριους δεκεμβρηδες, ως... "διαδηλωτες","ταραξιες","γνωστοι-αγνωστοι","τρομοκρατες","αναρχικοι"(πληθυντικος αριθμος/μεμονωμενα ατομα)
.
.
ATTACHMENT (31/1/2010)
Εγκλειστος-πλεον-ο Βασιλης Παλαιοκωστας,αποστελλει επιστολη στην Κυριακατικη Ελευθεροτυπια,με την οποια καταγγελει το κρατος,τους πολιτικους,τους μπατσους και τον τροπο λειτουργειας των ΜΜΕ...Για πρωτη φορα εδω ειναι απολυτα διακριτες πτυχες της προσωπικοτητας και του πνευματικου κοσμου του συγκεκριμενου ανθρωπου, για τον οποιον το μονο που γνωριζαμε ως τωρα ηταν η αποδεδειγμενη εφεσή του στην παρανομια και τις φαντασμαγορικες αποδρασεις.Ειναι βεβαιο πλεον οτι εχουμε να κανουμε με εναν ανθρωπο καλλιεργημενο,πνευματωδη,ευχαριστο, που αντιμετωπιζει την πραγματικοτητα ρεαλιστικα αλλα συγχρονως και με δοσεις ρομαντισμου.Η συνεντευξη αυτη μου αφησε την ιδια ευχαριστη εκπληξη με την τηλεοπτικη συνεντευξη Πασσαρη στην Ανιτα Πανια.Και ειναι ευχαριστο οταν βλεπεις ανθρωπους της δρασης να ειναι την ιδια στιγμη τοσο ωριμα,κατασταλαγμενα αλλα και οξυδερκη ατομα
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=127064

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φυγόκεντρε, αυτή την φορά διαφωνώ απόλυτα μαζί σου. Και πρέπει να σου πω ότι ακόμη και το δογματικό ύφος παντογνώστη σου δικαιολογείται μόνο από την ημερολογιακή φύση ενός blog, την οποία ωστόσο μοιάζεις να έχεις αφαιρέσει από το δικό σου από καιρό.
Χάρηκα κι εγώ πολύ για τον Παλαιοκώστα, και ξέρεις τους λόγους , το έχουμε συζητήσει ξανά στο παρελθόν κατ ιδίαν.
Αλλά δεν μπορώ να διαβάζω τέτοιους αφορισμούς ρε φίλε, για κούλαρε λίγο. Ο Παλαιοκώστας για να κάνει αυτό που έκανε δεν είχε μόνο τα αρχίδια, αυτά τα έχουν πολλοί. Είχε τα λεφτά, τα μέσα, τους συνεργούς. Πολλοί δεν τα μπικικίνια δεν τα έχουν , ακόμα περισσότεροι έχουν αρχίδια 10 φορές μεγαλύτερα απο τα δικά του και σαπίζουν στην απομόνωση της αστικής δημοκρατίας ή ταίζουν εσένα κι εμένα.
Υπόδουλοι σε δάνεια και σε κάρτες, σε οικογένειες και σε φτώχειες.
Υπόδουλοι πολύ παραπάνω, στην απόφαση τους - καλή η κακή είσαι και είμαι πολύ μικρός για να το κρίνουμε όσο δεν έχουμε βγάλει μισό ευρώ- να ζήσουν χωρίς το άγχος της παρανομίας, του κυνηγιού , που δεν αντέχουν να περιμένουν μια κάννη να τους ξυπνήσει την νύχτα. Δεν είναι αρχίδια- είναι θέμα απόφασης πρώτιστα και τρόπου ζωής.

η φυγοκεντρος είπε...

Το ειπα(εγραψα) και το ξαναλεω: Μεσα σε ενα κρατος-δολοφονο που σκοτωνει τα παιδια του στα Εξαρχεια,βασανιζει αλλοδαπους και θετει το 95% του πληθυσμου υπο την-οικονομικη-ομηρια του 5%,ατομα οπως ο Παλαιοκωστας μονο θετικα μπορουν να αντιμετωπιστουν απο εμενα.Επισης,αν θες τη γνωμη μου ο Παλαιοκωστας εχει...ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΑΡΧΙΔΙΑ.Μεγαλυτερα απο αυτους που ταιζουν εσενα κι εμενα,και που ειναι ανθρωπακια της δεκαρας.
Διοτι πολυ απλα συνεχιζει να κανει ληστειες και απαγωγες,ενω εχει αρκετα χρηματα για να παει στο εξωτερικο και να ζησει εκει την υπολοιπη ζωη του ΑΝΕΤΑ.Κατ'εμε δεν εντασσεται πλεον στις ποινικες περιπτωσεις(ηθικα),καθως δεν δρα για το χρημα απο ενα σημειο και μετα.Ειναι εκουσια ή ακουσια αντιεξουσιαστης, και περναει στη σφαιρα του αγωνιζομενου λουμπεν πρωλεταριατου, ασχετα αν το ξερει ή οχι ο ιδιος.Στη σφαιρα αυτη που λιγοι πραγματικα ανηκουν,και μαλιστα απο δικη τους επιλογη. Και ειδικα στα πενηντα τους (διοτι στα εικοσι πολλοι το παιζουν ιστορια, με πλατες αλλων και χωρις να εχουν αντιμετωπισει τη ζωη κατα προσωπον)Επαναλαμβανω:Συνεχιζει να ζει στην παρανομια ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και δεν κοιταζει να κρυφτει,παρα τους προφανεις κινδυνους(προσωπικα το θεωρω βεβαιο πως θα ξανασυλληφθει και ισως εκτελεστει κιολας απο τους μπατσους αν συνεχισει να βρισκεται στην παρανομια.)
Επισης,αιτιολογωντας την απεριφραστη και δεδομενη υποστηριξη μου στο προσωπο του, θα σου τονισω πως δεν βαρυνεται με φονο,και ολα του τα εγκληματα ηταν εις βαρος της πλουτοκρατιας.Που σημαινει οτι επι του πρακτεου δεν εχω να χωρισω τιποτα μαζι του διοτι και στα δυο σκελη που με ενδιαφερουν,ειναι απολυτα καθαρος.
Κατι αλλο ενδεικτικο της φιλοσοφιας του ειναι οτι συμφωνα με πολλες διαφορετικες πηγες που ακουσα σημερα, απο τα 6 εκατομμυρια της υποθεσης Μυλωνα,τα οποια εβαλε στην τσεπη του,εδωσε 800 χηνες στον Ριζαι μονο και μονο ως ενδειξη ευχαριστιας για τη βοηθεια του στην προηγουμενη αποδραση(την οποια και παλι ο Αλβανος ειχε οργανωσει,και τον ειχε συμπεριλαβει τον Παλαιοκωστα απο σεβασμο και μονο).Μπεσα πραγματα...Ανυστεροβουλα δηλαδη εδωσε ενα τετοιο ποσο ως ΔΩΡΟ σε καποιον φιλο.(εδω σημειωνω οτι ο Αλβανος ειναι αλλη περιπτωση-δηλ στυγνος φονιας-και δεν τον ταυτιζω με τον Παλαιοκωστα).Ο Αλβανος λοιπον εκ νεου τον εβγαλε-τον ΕΒΓΑΛΕ,διοτι εκεινος οργανωσε την αποδραση-και παλι απο ΣΕΒΑΣΜΟ και ΕΚΤΙΜΗΣΗ. Θα μπορουσε να φυγει μονος του,και θα ηταν και πολυ πιο απλο κι ασφαλες γι αυτον ενα τετοιο σχεδιο.
Εσυ ο ευυποληπτος,θα εδινες 800 εκατομμυρια σε καποιον μονο και μονο σαν ευχαριστια για μια παλια χαρη-δηλ χωρις να του τα χρωστας? Εσυ απο την αλλη θα ρισκαριζες την αποδραση σου (σσ την ελευθερια σου) μονο και μονο για να βοηθησεις καπιον,χωρις να εισαι υποχρεωμενος να το κανεις? Αυτο ως απαντηση στην απαξια σου για την ηθικη του περιθωριου και των ανθρωπων της παρανομιας...
Και τελος,επειδη εχουμε πηξει στους συκε "αντιεξουσιαστες" και τις ασφαλιτικες "σεχτες",που ενω εχουν τεραστιες ποσοτητες πυρομαχικων στα χερια τους, και με φοβερη ευκολια τα μετακινουν και τα χειριζονται, για καποιον περιεργο τροπο εμφανιζονται ανικανοι να τα πυροδοτησουν αποτελεσματικα...(100% αστοχες σφαιρες στην κλουβα,δεκαδες αστοχες σφαιρες στον Διαμαντη-1 ευστοχη,χειροβομβιδα στο ΑΤ Κορυδαλλου που ΔΕΝ εσκασε, εκρηκτικα 100 κιλα στο κτιριο της citybank τωρα...),και η υποθεση βρωμαει για τα καλα,προτιμαω χιλιες φορες τον Βασιλη τον Παλαιοκωστα,που κανει ο,τι κανει ξεκαθαρα,δεν πουλαει ιδεολογια σε κανεναν και ειναι και παληκαρι,και καθαρος(ΜΗ-ΑΣΦΑΛΙΤΗΣ/ΜΗ-ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ) και στο κατω-κατω βοηθαει και δεκα φτωχες οικογενειες εκει στα χωρια που κρυβεται.Αυτη η σταση ισως ειναι πιο καθαρη και ωραια απο την υποπτη κι αμφιβολη σταση ατομων κι οργανωσεων που αυτοαπροσδιοριζονται με πολιτικες ορολογιες και ηθελημενα ή αθελα τους χαντακωνουν τα λαικα κινηματα. Και για να τελειωνουμε: Εχθρος του εχθρου μου=φιλος μου. Με τον Παλαιοκωστα εχω κοινους εχθρους,και σε επιπεδο ατομων, και σε επιπεδο συστηματων,μηχανισμων κι αντιληψεων.Και την ελλειψη υπακοης σε ολα τα παραπανω την εκτιμαω εφοσον δεν θιγει την ασφαλεια και την τσεπη του απλου λαου,αλλα καποιων ρουφιανων.

Ανώνυμος είπε...

Kαταρχάς, επειδή θα παίξω το λαϊκίστικο παιχνίδι εντυπώσεων σου κουραμπιέ , θα αρχίσω με δύο χτυπήματα στα αχαμνά (αν και είπαμε δεν έχεις φύλο) για να σε ερεθίσω, ξέροντας ότι θα απολαύσεις την ευκαιρία να κάνεις ένα ακόμα διαλεκτικό ντου: το προλεταριάτο γράφεται με ο , κι όχι με ω όπως ο κώλος.
Επίσης, αν δεν κάνω μεγάλο λάθος, ο όρος "αγωνιζόμενο λούμπεν προλεταριάτο" δεν μπορεί να βγάζει νόημα , σε σφαίρες απλής μαρξιστικής ανάλυσης αφού με τον όρο «λούμπεν προλεταριάτο» ο Mαρξ εννοούσε το εξαθλιωμένο και περιθωριακό τμήμα της εργατικής τάξης, που έχει χάσει την ταξική του συνείδηση και τον ρόλο του στην κοινωνία και άρα δεν αγωνίζεται. Επιπλέον, είναι βασικό στοιχείο της παραγωγής , κάτι που ο Παπακώστας δεν είναι. Κλείνω την παρένθεση, και απλά προσποιούμαι ότι δεν αξίζει να σε καταβαραθρώσω στο επίπεδο των υποστηρικτών του Παπακώστα στο facebook , ένεκα της πολυετούς γνωριμίας μας (sic) και του πρότερου ανέντιμου βίου σου.

Τώρα για τον Παπακώστα, δεν είπα κάτι διαφορετικό, εσύ έρχεσαι στα λόγια μου: Έχει επιλέξει αυτήν τη ζωή, άρα μπορεί να αντέξει σε κάποιους άλλους ρυθμούς. Και είμαι σε θέση να ξέρω προσωπικά ότι όντως δίνει λεφτά σε κόσμο και όντως έχει μια σπάνια μπέσα.

Όσο για αυτό:
"Αυτο ως απαντηση στην απαξια σου για την ηθικη του περιθωριου και των ανθρωπων της παρανομιας..."
Στην μανία σου να μου την πεις , δεν περίμενα να ξεπέσεις τόσο. Φτήνια επιχειρημάτων , την στιγμή που από τα 13 μου έδωσα τον χρόνο μου στο περιθώριο και την μουσική του , πρωτομαθαίνοντας το ρεμπέτικο , τα ντουζένια , τα χουζάμ και τους τεκέδες , τον Πετρόπουλο και τον Σχορέλη , όταν άλλοι ήταν κοινοί πλιατσικολόγοι(...). Όσον αφορά λοιπόν τους ανθρώπους του περιθωρίου, τους έχω σε υπόληψη από τότε που εσύ έτρεχες να βρεις τον Πρωταθλητή και να πλακωθείς για το στοίχημα. Κοινώς μην πας να μου την κάνεις γυριστή .

Τσίμπα κι ένα καλό: Τι κάνει ένας αναρχικός σε μια λάμπα; Αντίσταση :P

η φυγοκεντρος είπε...

Θα περιμενα αν μη τι αλλο να εισαι πιο προσεκτικος(ενεκα της "δημοσιογραφικης" σου ιδιοτητας), και να μην με αναγκαζεις να εκθετω -τοσο ακοπα- την γυμνια σου επι πολιτικων ζητηματων... Παμε λοιπον:

Λουμπεν Προλεταριατο (με Ο)
"Μαρξιστικός όρος που δηλώνει τα ξεπεσμένα, εξαθλιωμένα και εκφυλισμένα μικροαστικά και προλεταριακά στοιχεία, που έχουν χάσει την ταξική τους συνείδηση και ζουν στο περιθώριο (οι ζητιάνοι, οι αλήτες, οι εξαθλιωμένοι, τα εγκληματικά στοιχεία κ.λπ.)."
(Για του λογου το αληθες...
http://news.pathfinder.gr/today/more?pg=3&id=181467
Ηταν το πρωτο αποτελεσμα στην αναζητηση του google...)

Ο Παλαιοκωστας ικανοποιει 100% τον παραπανω ορισμο,καθως κατα λεξη ειναι "ξεπεσμενο μικροαστικο στοιχειο που εχει χασει την ταξικη του συνειδηση και ζει στο περιθωριο".Επειδη πλεον πρεπει να σου εξηγω και τα αυτονοητα...θα σε συμβουλευα να μην βιαστεις να αμφισβητησεις τη λεξη "μικροαστος" διοτι και μικροαστος ηταν και ειναι(βασει του τροπου ζωης του) ο Παλαιοκωστας,και δουλειες εχει κανει πολλες μεχρι η ζωη να τον σπρωξει τελικα στην εγκληματικοτητα-αρα πρωην προλεταριος.Επισης,το οτι ζει στο περιθωριο και κυνηγημενος δεν αλλαζει λογω της ρευστοτητας χρηματος που εχει στη διαθεση του (ξερω οτι αυτο σκεφτοσουν να πεις), διοτι δεν μεταφραζεται σε βιοτικο επιπεδο αλλα απλα σε αποκτηση μεσων διαφυγης και
τροπων επιβιωσης.Αρα η καταγωγη δεν γινεται ξαφνικα ουτε μεγαλοαστικη,ουτε τιποτα αλλο. Ο εμπορος ναρκωτικων που ξεκιναει απο μικροαστος και γινεται παραγοντας του κρατους σαφως και αλλαζει στην ταξικη διαστρωματωση, αλλα ο φυγας που ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ στη χωρα,και συνεχιζει να ζει ως φυγας (δηλαδη κυνηγημενος και χωρις ανεση),αγαπητε φιλε ειναι το ιδιο περιθωριακος με οποιονδηποτε αλλο δραπετη.Απλα εχει περισσοτερες δυνατοτητες να την γλιτωνει λογω του χρηματος. Αυτα για σημερα πουστρακι,το μαθημα τελειωσε

ΥΓ1 Μου εκλασες τα...υποθετικα,διαδικτυακα μου αρχιδια!
ΥΓ2 Εγω μπορω εδω μεσα να γραφω ο,τι παπαριά γουσταρω ευκολα κι ανεξοδα,αλλα στην εντυπη(και δη επωνυμη) δημοσιογραφια η αγνοια και η ασχετοσυνη δε συγχωρουνται, γι αυτο θα σε συμβουλευα να σοβαρευτεις λιγο και να μην αναιρεις(μαγαριζεις) χωρις λογο τη δημοσιογραφικη ιδιοτητα. Επισης αγαπητε φιλε,το να παιζεις ρεμπετικα δε σε καθιστα ουτε κατ'ελαχιστον λουμπεν τον ιδιο. Οπως το να γυριζεις ντοκυμαντερ και ταινιες για το ανταρτικο δε σε καθιστα ανταρτη και αντιστασιακο(βλεπε Αγγελοπουλος). Μηπως να σου θυμισω οτι κι ο "περιθωριακος" Νταλαρας απο τα ρεμπετικα βγαζει εκατομμυρια...Οσο για τον Πετροπουλο μην τον πιανεις στο στομα σου
Ξαναλαω(-γραφω):Σοβαρεψου και να πουλας μαγκια εκει που σε παιρνει!
Αντε να πουλησεις πνευμα σε τιποτα παιδακια αλλη φορα

Ανώνυμος είπε...

Επειδη βιαζομαι υποσχομαι να επανελθω απλα για συντομια αυτα:
το λουμπεν δεν ειναι κοσμητκο επιθετο, συγνωμη που στην χαλαω
δευτερον δεν ισχυριστηκα οτι ειμαι λουμπεν αλλα οτι το περιθωριακο στοιχειο το γουσταρα ανεκαθεν, αλλα ότι θες καταλαβαινεις, τριτον τον πετροπουλο εχω καθε δικαιωμα να τον πιανω στο στομα μου εχοντας διαβαζι ολη την βιβλιογραφια του, αν μπορεις να ισχυριστεις το ιδιο δεκτον. ΚΑΥΛΑΑΑΑΑΑ

η φυγοκεντρος είπε...

"...εχοντας διαβασει ολη τη βιβλιογραφια του...."
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Και αληθεια,γιατι τοση βιασυνη αυτη τη φορα? Εφαγες κατι χαλασμενο? χεχε

Ανώνυμος είπε...

λεω να δοκιμασω να μπω και εγω στην επικοδομητικη συζητηση σας καθως εχω νομιζω κοινα με εσας βιωματα ( το σχολειο και οχι μονο)... θελω να πω οτι ο Παλαιοκωστας παροτι ειναι ενα χαρησματικο ατομο που εχει ξεπερασει τον φοβο του θανατου αναλωνεται σε κινησεις και "χτυπηματα" που εχουν ως μοναδικο σκοπο τους το κερδος και το χρημα. παρα τις φημες που ακουγονται και προσωπικα θελω να πιστευω οτι μοιραζει μερος των χρηματων, πιστευω οτι το ατομο αυτο θα μπορουσε να προσφερει πολλα σε περιπτωση που εμπαινε σε μια λογικη ταξικης παλης... οι αρχες και τα πιστευω του νομιζω οτι θα τον βοηθουσαν καθως δεν ειναι μακρια απο τον αντιεξουσιαστικο χωρο πραγμα που φαινεται και απο την ιδρυση ταμειου αλληλεγγυης φυλακισμενων πραγμα που μπορει να ενταχθει στο " αντιεξουσιαστικο" τριπτυχο αντισταση-αλληλεγγυη-αξιοπρεπεια. Η ζωη του Παλαιοκωστα νομιζω οτι μπορει να χαρακτηριστει απο το παραπανω τριπτυχο και για αυτο το λογο θα περιμενα εκ μερους του και πολιτικα χτυπηματα.. χρηστος.. www.tysociety.com

Ανώνυμος είπε...

Xρήστο συμφωνώ μαζί σου ότι αν μη τι άλλο η στάση ζωής του έχει δείξει πως ο Παλαιοκώστας ζει συνειδητά παράλληλα προς το σύστημα, χωρίς να έχει μπει ποτέ καν στην λογική να εκμετελλευτεί παραθυράκια της αστικής δικαιοσύνης (πχ. μειώσεις ποινής λόγω καλής συμπεριφοράς κτλ... Εδώ που τα λέμε, εκεί που έπεσαν οι τιμές των ελικοπτέρων τον κατανοώ απόλυτα).
Απλά εδώ τίθεται ένα ερώτημα, το αν αυτό το άτομο μέσα από την δράση του , με το απόλυτο φτύσιμο στα μούτρα του κράτους και την παράλληλη ανάπτυξη μιας τόσο σημαντικής κοινωνικά αλληλέγγυας δράσης ΕΙΝΑΙ ήδη δείγματα ταξικής πάλης ή οχι. Προσωπικά, θεωρώ ότι ενώ δεν πλήττει στρατηγικούς στόχους ή δεν συμμετέχει σε "κλασσικές" κινήσεις, ο συμβολισμός και μόνο των πράξεών του αρκεί για να προκαλέσει κάποιου βαθμού σκέψη και ιδεολογική ζύμωση (δες ας πούμε τους χιλιάδες φαν στο γενικά απολιτικ facebook, πιστεύω ότι δεν κινούνται όλοι στα πλαίσια του ημερήσιου χαβαλέ). Ακόμη , δείχνει ότι γενικά είναι κατά της βίας, μη έχοντας μάλιστα κατηγορηθεί ποτέ για την ύψιστη μορφή βίας, τον φόνο. Άρα για μένα , η χρησιμότητά του -όσο αδόκιμη κι αν είναι η λέξη όταν μιλάμε για πολιτική- σε επίπεδο συνειδήσεων ίσως είναι μεγαλύτερη, τελικά, από έναν συνειδητοποιημένο, δηλωμένο, ή όπως αλλιως πες το , α/α. Η συζήτηση σηκώνει κουβέντα σίγουρα... Φυγόκεντρέέέέέέέέ άσε το μπουκάλι με το ουίσκυ και μίλα μωρή κουφάλα!

Φαντασμα είπε...

Ειναι πιο χρησιμος για εναν βασικο λογο γιατι εχει καταφερει να ξεπερασει και τον ελαχιστο φοβο για τον θανατο και εχει μαθει να ζει εκτος νομου και κατω απο ενα περιεργο καθεστος ανεπισημης επικυρηξης απο την αστυνομια, ετσι εχει φτιαξει εναν ισχυρο "αντιεξουσιαστικο" χαρακτηρα.. Αυτο που του λειπει σιγουρα ειναι ενταξη του σε μια λογικη ταξικου πολεμου αλλα και η συνειδητοποιηση της ταξικης του θεσης... χρηστος

Φαντασμα είπε...

Α και πανω σε αυτο που λεγατε περι λουμπεν προλεταριατου θα συμφωνησω εν μερη. Καθως σιγουρα με χρεισιμοποιοντας την εννοια αυτη ο Μαρξ εννουσε το πληρως "εκβαρβαρισμενο" πνευματικα και οικονομικα μερος του προλεταριατου ομως σε αυτο το κομματι οπως ειπε και ο/η φυγοκεντρος εντασονται οι ζητιανοι οι αλητες και "εγκληματιες" αρα πρεπει να αναγνωρισουμε πως η σταση ζωης τους που παραμενει αντισυμαβατικη αντιβαινει στα κοινωνικα προτυπα αρα αποτελει πληγμα για την αστικη ταξη και σε πολλες περιπτωσεις συμμαχο του προλεταριατου αρα αγωνιζεται εντος η εκτος εισαγωγικων...