Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Τα ορια της διαπραγματευσης...





Η επιλογη των, μαλλον φαιδρων, ΑΝ.ΕΛ. ως κυβερνητικου εταιρου - εναντι του, μαλλον κυριλε, Ποταμιου - ειναι μελετημενη, οσο και πολυσημαντη:

Αφ' ενος συμπορευση στη λαϊκιστικη, εθνικιστικη, μανιχαϊκη ρητορεια. "Αρτος και θεαματα", με συλληψη ή/και διαπομπευση ισχυρων παραγοντων του παρτυ διαρκειας ('81 - '15). Η δικομανια των Καμμενων, γνωστη  - οσο και κουφια, καθοτι ατεκμηριωτη...
Αφ' ετερου, η συγκρουσιακη σχεση με την ΕΕ (κι οχι μονο) - σ' ολα τα επιπεδα. Το εκανε ο Ανδρεας και θριαμβευσε εκλογικα, προσελκυοντας φιλους απ' ολο το φασμα αριστεροδεξιου εθνικισμου.
Κατα τριτον, το "τεντωμα" της διαπραγματευσης χρεους, με σαφη μια (αμφιδρομη) απειλη εξοδου μας απ' το Ευρω...

Η αναθεση του αγωνα στο Βαρουφακη, με εξεπληξε θετικα. Ομολογουμενως, τοσο ο ιδιος, οσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, επεδειξαν guts (Για την ακριβεια, θα πονταρα σε θεση "μυστικοσυμβουλου", μεσω Skype, χωρις φυσικη του παρουσια του στο... πατιρντι. Ολα αυτα μεχρι την ανακοινωση του ονοματος στα ψηφοδελτια.)

Η παρουσια Λαπαβιτσα, στη Βουλη, ειναι το δευτερο καμπανακι περι υπαρξης "plan B" κι ετοιμοτητας εξοδου μας   (σσ:  οχι πως εχει "plan B" ο Βαρουφακης, αλλα σαφως θα διαπραγματευθει σθεναρα, έως ακραια. Στη χειροτερη, θα την κανει για Texas, αδειαζοντας απο το πετουμενο φρεσκοτυπωμενες δραχμες, ή "Μηλιώ" - κατα το Ευρω - ή "Ραχηλιαρικα", στο λαουτζικο :-)

Με τουτα κι εκεινα, οι Ελληνες διαλεξαν ροτα. Κι οφειλει ν' ακολουθηθει πιστά:
Ευρω χωρις πλεονασματα, ή επανοδος σ' εθνικο νομισμα, με αμεση αθετηση πληρωμων.

Καιρος, λοιπον, να δουμε και τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ περιθωρια διαπραγματευσης, δικαιωνοντας ειτε την -απαρεγκλιτη- υπακοη των προηγουμενων, ειτε τη σταση του ΣΥΡΙΖΑ (ο οποίος ο,τι κι αν καταφερει, ΑΝ καταφερει, εν ειδει ελαφρυνσης, θα καταστει ο ακλονητος β' πολος της πολιτικης μας σκηνης για δεκαετιες!)





Α, ξεχασα...
Ο Βαρουφακης ΕΙΝΑΙ ο καταλληλοτερος για τη δουλεια. Καμια αντιρρηση επ' αυτου.




ATTACMENT:


Να τα λεμε κι αυτα...


KAI αυτα...


+ ATTACHMENT  (συγκινητικο):

https://www.youtube.com/watch?v=81zEDqJD7f0&feature=youtu.be

Τσακαλωτος - Sinn Fein, 7/3/2015