Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ενω η Ευρωπη ξυνει τις μουνοτριχες της Μερκελ και της νοσηρης, χριστιανοδημοκρατικης της συνωμοταξιας, στην αλλη ακρη της μπλε μπαλας, ο Balotelli της real πολιτικης σημαδευει "Γ"...





Θελω να κανω κι ενα πολιτικο σχολιο- παιρνοντας στο ακεραιο την ευθυνη αυτου του σχολιου...
Νομιζω οτι, τη στιγμη που ο ΣΥΡΙΖΑ επανακρατικοποιει (μεσα στη σφαιρα της φαντασιας του) τις σαπιες ΔΕΚΟ, επαναλαμβανοντας ως φαρσα την πασοκικη ιστορια των ζιβαγκο, ο κουστουμαρισμενος και ευειδης Ομπαμα παραδιδει μαθηματα για το τι σημαινει αριστερα, τη σημερον ημερα. Και πώς μπορει να εκφραστει μεσα στο συγχρονο κοσμο. Ο Ομπαμα καταχωρειται ως αριστερος απο τη Φυγοκεντρο- η οποια, βεβαια, δεσμευεται να τον εχει στο μικροσκοπιο για περαιτερω κρισεις, επικρισεις κι αναθεωρησεις στο μελλον. 
Ωστοσο, επειδη ειμεθα αφελεις και αμερικανακια (κι ουχι ελληνοψυχοι), προς το παρον λεμε να καταβροχθισουμε αμασητη την δυτικη προπαγανδα, να πασαλειψουμε με σταχτες τα προλεταριακα ματια μας και να αναφωνησουμε οτι ο Μπαρακ λογιζεται σοσιαλιστης απο πλευρας μας- μεχρι νεοτερας, τουλαχιστον! Κι ας μην διαθετει την καταλληλη ταμπελα και σταμπα. 


Ασχετο: Το ξερατε οτι ο χαλκεντερος εις τας Ευρωπας- και τας επιτροπας αυτων- Μπαροζο, ητο και γαμω τους Μαοϊκούς στα νιατα του; Οτι ο ΝΑΤΟϊκοτατος συμπατριωτης του Σολανα, διηνυσε περιοδο παρανομιας επι Φρανκο; Οτι ο μπον-βιβερ, φιλελευθερος και ελαφρως θατσεριζων καγκελαριος Σρεντερ εκφραζοταν ως φιλοσοβιετικος/ αντιδυτικος μαρξιστης, για οσο ηταν αρχινεολαιος του SPD (αλλα και συνηγορος του τρομοκρατη Malhler); Οτι το οργισμενο νιατο Μπλερ, διαμαρτυροταν πως ειναι "νεου τυπου Μαρξιστης", οταν οι συντροφοι του νεολαιοι των Εργατικων τον ελεγαν "soft" αριστερο; Καλα, για τον ζαπατιστα GAP δεν χρειαζεται καμια ειδικη αναφορα. Εκει παρεμβάλλεται θεμα τροτσκιστικου DNA. (Αυτα στα περι "ταμπελας"...)

Ασχετο(2): Οι ΗΠΑ επι Ρουσβελτ δεν τα ειχαν παει και τοσο χαλια, ε; Βεβαια, καποιοι νεοφιλελευθεροι φιλοι υποθετω πως θα εχουν τις ενστασεις τους, αλλα η αληθεια να λεγεται! Ο Ρουσβελτ εχει καταχωρηθει σε καλυτερο ραφι της αμερικανικης ιστοριας απο τον Ρηγκαν, τους Bush κι αλλα ακροδεξια ανθη... 

Εκτενεστερη ενημερωση περι του νεου συστηματος ασφαλισης,  εδω:  http://edition.cnn.com/2012/06/28/politics/supreme-court-health-ruling/index.html



ATTACHMENT


Κι εδω:
http://www.forbes.com/sites/petercohan/2012/02/17/gms-profit-boosts-obamas-second-term-prospects/
Μαθηματα κρατικης παρεμβασης, χωρις νοθευση της επιχειρηματικοτητας με γραφειοκρατικες δομες, και, συγχρονως, χωρις κρατικη ζημία... Αν δεν σας θυμιζει τιποτα απο Ελλαδα '80, ειστε σε καλο δρομο!

Στον αντιποδα:
"Γιατι να εχεις φαρμακα και φαγητο, αν δεν μπορεις να τα αγορασεις;" (Personal Responsibility...)
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/mitt-romney/9550550/Mitt-Romney-in-the-thick-of-it.html
Aμερικανοι, διαλεξτε και παρτε- μια απ' τις δυο σχολες σκεψεις. Οι εκλογες γαρ εγγεις....

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Φακελος "X.A."


Embedded image permalink


Μιας και η ξεχασμενη βαλιτσα του Χιτλερ θα παει μακρια, απ' ο,τι φαινεται, ΚΑΙ στην Ελλαδα, ειπα να ανοιξω ενα ημερολογιο... Μια συγκεντρωτικη καταγραφη ολων των κατορθωματων που κανουν τα "μεν ιν μπλακ" παληκαρια, εφεξης.
Μερικες γενικες σημειωσεις:
1) Αρνουμαι να αποκαλω τη Χρυση Αυγη "συμμορια", οπως συνηθιζεται στους αριστερους και αντιφασιστικους κυκλους. Νομιζω πως ειναι εξαιρετικα επιπολαιη και παραπλανητικη αντιμετωπιση για ενα κομμα του 7%, με τασεις περαιτερω ανοδου.
2) Αρνουμαι να δω αποσπασματικα τις διαφορες ηρωικες τους ενεργειες (συνηθως, δεκα πανω σε εναν) ως αντιφεμινιστικες, αντιδημοκρατικες (αντικοινοβουλευτικες), ρατσιστικες, χουλιγκανικες ή μαφιοζικες και οτιδηποτε αλλο. Η λεξη ειναι μία: Φασισμος! Κι οταν η προσοχη διασπαται σε επιμερους ζητηματα χανεται το δασος. Το οποιο ειναι τα πογκρομ, οι φουρνοι, τα ταγματα ασφαλειας... και ο,τι αλλο συνεπαγεται ο φασισμος κι ο εθνικοσοσιαλισμος.
3) ΔΕΝ με σοκαρε το χαστουκι στην Κανελλη, και ουτε με εκανε σοφοτερο περι της ποιοτητας των ναζιστων
4) Την αλλη φορα που θα αγανακτησετε και θα πατε στο Συνταγμα με κρεμαλες, σκεφτειτε το καλυτερα. (Εγω παντως ουτε μουτζωσα το κοινοβουλιο, ουτε γιαουρτια πεταξα στον Νταλαρα, ουτε μπαχαλεψα πολιτικες συγκεντρωσεις του ΠΑΣΟΚ, ουτε κρεμαλες κραδαινα το περασμενο καλοκαιρι).

Εδω, να προσθεσω την εξης επισημανση: Ο χαρακτηρισμος "Εγκληματικη οργανωση" ή 
"Συμμορία", μπορει να φανει δικονομικα χρησιμος. Βασει εκτιμησεων εγκριτων συνταγματολογων, ο νομος δινει το περιθωριο εξαρθρωσης της Οργανωσης και ΣΥΛΛΗΨΗΣ των κεντρικων προσωπων- οχι στα πλαισια ενος ξεστρατημενου κοινοβουλευτικου κομματος, ή ενος ιδεολογικου πογκρομ που εξαπολυεται απο το αστικο κρατος εναντι των εχθρων του, αλλα στα πλαισια της κοινης ποινικης δικαιοσυνης.
Εδω, ο Δημητρης Ψαρρας επιχειρηματολογει υπερ μιας τετοιας λυσης- και δεν με βρισκει αντιθετο (επαναλαμβανω: Ως προς το "εργαλειακο" σκελος, κι οχι την βαθυτερη πολιτικη αναλυση)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lBIyFjE9Dlo

Ας δουμε, τωρα, τη λιστα της ντροπης:

8-11 Μαΐου, Καλλιθέα- Τεσσερεις στο νοσοκομειο, ενας σε κωμα, και μερικα καμμενα σπιτια:
http://www.left.gr/article.php?id=949

28 Μαΐου- Οι εθνικιστες νεαντερταλ καταφερνουν  επιτελους να μουν στο... πανεπιστημιο (με την αρωγη των ΜΑΤ):
http://www.inews.gr/117/katangelies-gia-ti-chrysi-avgi-apo-foitites-tis-asoee.htm

1 Ιουνιου- Μηχανοκινητα γουρουνια εν δρασει:
 http://troktiko.eu/2012/06/foto-tora-melh-ths-chrusis-augis-xulokopoun-metanastes/

7 Ιουνιου- Οι εθνικιστες νεαντερταλ επιστρεφουν στο ελληνικο Πανεπιστημιο (χωρις πανελληνιες και παλι) αλλα και σε παρακειμενες υπογειες διαβασεις, σφαζοντας μεταναστες για να περασει εποικοδομητικα η ωρα τους:
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=461249

7 Ιουνιου- "Δεν μιλαμε με Εβραιους" (απλα τους κανουμε σαπουνια):
http://www.skai.gr/news/greece/article/204907/agrios-xulodarmos-israilinou-dimosiografou-apo-agnostous-video/

9 Ιουνιου- Το αυγο- και καποια κεφαλια- σπανε και στη Βεροια:
http://www.koutipandoras.gr/?p=21517

12 Ιουνιου- Φιλησυχοι αιγυπτιοι μεροκαματιαρηδες δεχονται αγρια επιθεση νυχτιατικα, μεσα στο σπιτι τους, απο αγνωστης ταυτοτητας καραφλες, με μαυρες μπλουζες, που σε υποδυονταν τους χρυσαυγιτες στα πλαισια προβοκατσιας:
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/140803/deihnoyn-hrysi-aygi-oi-aigyptioi-sto-perama-vid
SOS http://www.left.gr/article.php?id=2548

17 Ιουνιου- Επινικια κοινοβουλευτικου κομματος, με παληκαρισια ενεργεια πατριωτισμου (οπως οταν 15 σφαζουν εναν)
 http://tvxs.gr/news/ellada/epithesi-xrysis-aygis-kata-metanasti
(Απλα να θυμισω οτι οι αρχαιοι Σπαρτιατες, στα πλαισια της εκπαιδευσης τους, πηγαιναν μονοι και αοπλοι μεσα στα δαση, για να σκοτωσουν σκλαβους... Οταν σκοτωναν καποιον πιο αδυναμο απο αυτους, κραζονταν ως αδελφαρες!)

18,19 Ιουνιου- Τα γκαβα ανηψακια του Αδολφου επιστρεφουν στον τοπο του εγκληματος, κι αυτη τη φορα οχι με αλεξιπτωτα οπως παλια....
https://keerfaxaniwn.wordpress.com/2012/06/19/%CE%B4%CE%B5%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7/
Φασισμος ξανα στην Κρητη; Κι ομως, ναι!

17 Ιουλιου- Εφτα σπασμενα σπιτια στο μενιδι, και τραυματιες μεταναστες. Τα "ειδικα μισθολογια" περι αλλων ετυρβαζαν
http://tvxs.gr/news/ellada/epitheseis-kai-eisboles-se-spitia-metanaston-sto-menidi-apo-xrysaygites

22 Ιουλιου- Ο κοινος νους κι η αξιοπρεπεια στο "Στοχο" της Χρυσης Αυγης. Υπερασπιστες του ελληναρα ενστολου καμικαζι της ασφαλτου, και κατηγοροι των μικρων Πολωνων, που τολμησαν να παραβιασουν το... πρασινο, στο κεντρο της πολης!
http://press-gr.blogspot.gr/2012/07/blog-post_9817.html

1 Αυγουστου- Ποιος ειπε οτι to "κοκκινο νησι" δεν εχει τους δικους του φασιστες; Η εθνικιστικη πανωλη μοιαζει με πανδημια και παει παντου
http://www.neolaia.gr/2012/08/02/ratsistiki-epithesi-mitilini/

12 Αυγουστου- Γλιτωσε απο τον Σανταμ, γλιτωσε απο το εμπαργκο, γλιτωσε απο τους Αμερικανους... και πηγε στο χωμα απο τα "λεβεντοπαιδα" του χοντρου! Ιρακινος δολοφονημενος απο τη γαλανολευκη Κου Κλουξ Κλαν, επειτα από "αστοχιες" της με Μαροκινο, Ρουμανο και χωρους λατρειας/ Ακομα κι ο Δενδιας διέρρηξε τα ιματιά του, σε μια προσπαθεια ανασχεσης του προσφατου ξενοφοβικου κλιματος που ο ιδιος δημιουργησε
 http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17533&subid=2&pubid=29628617
(Btw, την ονομασια ""Ξενιος Ζευς", που αποδοθηκε στο αχρηστο, επικοινωνιακο πογκρομ της συγκυβερνησης, να την εκλαβουμε ως τρολλια ή ως διαστροφικο, σαδιστικο black humour?)

26 Αυγουστου- Ελληναραδες σφηνωνουν το κεφαλι μεταναστη σε ΙΧ, και τον σερνουν επι 1,5 χιλιομετρο, ενω συγχρονως τον κοπανανε με σφυρι. Προηγουμενως, ειχαν αρνηθει να του αποδωσουν την... ατρονομικη αμοιβη του, για γεωργικες εργασιες που εκανε στα χωραφια τους (φυσικα, ανασφαλιστος).
http://www.iefimerida.gr/news/64983/σοκ-στη-μανωλάδα-χτύπησαν-με-σφυρί-αλλοδαπό-και-τον-έσυραν-με-το-αυτοκίνητο-επί-15-χμ
Ευτυχως που ο Παυσανιας σταματησε τους βαρβαρους εγκαιρως, το 479πΧ...

8 Σεπτεμβριου- Ντου ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ της Χρυσης Αυγης εναντιον μεταναστων μικροπωλητων, σε λαϊκες και πανηγυρια. Φατε ματα ψαρια....
ΕΔΩ

Σεπτεμβρης- Χρυση Αυγη κατα Μποφιλιου!!!
http://www.newsnow.gr/article/205306/Xrysi-avgi-mpofiliou-eisai-anepithymiti.html

10 Σεπτεμβριου- Εφτα προβοκατορες με λουκ φασιστα και διαθεση συκοφαντησης του "Λαϊκού Συνδέσμου", σπανε και καινε κομμωτηριο αλλοδαπου, βιοπραγουν εις βαρος 2 υπαλληλων, μαχαιρωνουν ελληνα ταριφα.
http://tvxs.gr/news/ellada/tagma-efodoy-pyrpolise-kommotirio-metanasti-kai-maxairosan-pelati
Σε αντιθεση με την περιπτωση Τασσιου, η- παρολιγον- δολοφονια του ταριφα δεν φαινεται τωρα να συγκινει τους Χρυσαυγιτες

14 Σεπτεμβριου- Τα "λεβεντοπαιδα" σουφρωνουν αναψυκτικα απο μαγαζι Πακιστανου και τα μοιραζουν σε Ελληνες... Παλλαϊκη συγκινηση για τη γενναια συμβολικη κινηση
http://tvxs.gr/news/ellada/xrysaygites-listepsan-magazi-pakistanoy-kai-moirasan-ta-anapsyktika

Σεπτεμβρης- Ας καψουμε οσο πιο πολλους Πακιστανους μπορουμε (και νομιμους φυσικα), προτου πιασει υγρασια στην ατμοσφαιρα...
http://www.koutipandoras.gr/?p=25442

16 Σεπτεμβριου- 14χρονος εισβολεας (σε αναζητηση ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ στερεας τροφης), εξουδετερωθηκε επιτυχως! Η τροφη ανηκει στους Ελληνες!
http://tvxs.gr/news/ellada/epitheseis-xoris-oria-ksylokopisan-14xrono-afgano-kai-ton-patera-toy

21 Σεπτεμβριου- Μπρατσωμενοι ελληναρες στην υπηρεσια των "αγανακτισμενων" Ρομά!
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/417553/epeisodia-metaxu-allodapon-kai-hrusaugiton-sto-irakleio/

25 Σεπτεμβριου- Υποπτο μπαρ Καμερουνεζου, που πουλαει "μπομπες", και επικινδυνο, για τη δημοσια ασφαλεια, σατανιστικο αντρο Τανζανων (εξ' ου κι ο ομωνυμος δαιμων), καταστραφηκαν ολοσχερως... Ουφ, ευτυχως!
http://tvxs.gr/news/ellada/ratsistiki-epithesi-stin-koinotita-tis-tanzanias

29 Σεπτεμβριου- Μετα την εκκαθαριση του Παστιτσιου, οι Αρχες στρεφονται απεναντι στο Ιμαμ...
http://tvxs.gr/news/ellada/tagma-efodoy-eisebale-sto-spiti-toy-megalyteroy-imami-stin-ellada

29 Σεπτεμβριου- Καβαλα παν' οι ρατσιστες, καβαλα κι οι βενζινες
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4755739

30 Σεπτεμβριου- 30 συλληψεις αριστερων στα Εξαρχεια, ενω στον Αγιο Παντελεημονα τα SA κανουν επιτυχημενη αναπαρασταση της Νυχτας των Κρυσταλλων
http://www.inews.gr/225/sybloki-antiexousiaston-kai-akrodexion-ston-agio-panteleimona---entasi-sta-exarcheia.htm

5 Οκτωβριου- Οι πραγματικοι ενοχοι για την εκτοξευση της τιμης της βενζινης εξουδετερωθηκαν. Λυτρωση!
http://www.skai.gr/news/greece/article/214207/neo-krousma-ratsistikis-epithesis-sto-laurio-/

11 Οκτωβριου- Οι κακες παραστασεις θα κοβονται! Οι πουστηδες θα δερνονται! ΑΥΤΗ ειναι δημοκρατια!
http://www.lifo.gr/now/culture/17593

15 Οκτωβριου- 4 σε 1. ΑΥΤΟ θα πει μαγκια!
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231217638

20 Οκτωβριου- Ο αρχηγος "τεντωνεται" καπως αμφιλεγομενα... (για τους κακεντρεχεις)
 http://www.ert.gr/webtv/net/item/8042-Thyella-antidrasewn-gia-ton-nazistiko-chairetismo-toy-%CE%9D-Michaloliakoy-21-10-2012#.UISMG2_A8Xs

ΗELL-AS
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/vinteo_kataggelia_metanasths_kathgorei_astynomikous_gia_ratsistikh_epithesh.1984652.html

25 Οκτωβριου, Λαρισα
http://www.karditsalive.net/index.php?option=com_content&view=article&id=3913:ratsismoslarisa&catid=97:larisa&Itemid=149 

26 Οκτωβριου- Χριστιανικες εργολαβιες
http://www.lifo.gr/now/greece/18375

1 Νοεμβριου- "Οι απο 'δω γαμανε τους απο 'κει..."
http://www.sigmalive.com/news/greece/537457

4 Νοεμβριου, Γκαζι
http://www.inews.gr/184/agria-ratsistiki-epithesi-sto-gkazi---evgalan-machairi-kai-epitethikan-se-polites.htm

5 Νοεμβριου, Σαλαμινα
http://www.nooz.gr/greece/apotropaia-ratsistiki-epi8esi41112

10 Νοεμβριου, Πατησια
http://www.left.gr/article.php?id=12706

12 Νοεμβριου, Αγιου Μελετίου
Εδω και Εδω

28 Νοεμβριου, Σπατα
http://www.lifo.gr/now/society/19745

30 Νοεμβριου, Καλλιθεα
http://www.gazzetta.gr/koinonia/article/348251-ratsistiki-epithesi-se-metanasti 

Inglorious Basterds
http://fygokentros.blogspot.gr/2012/11/blog-post_28.html 

1 Δεκεμβριου
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=177487&catid=3 

SOS: 18 Ιανουαριου
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=250923 

Γεναρης 2013 (Για αρχες 2012)
http://www.aragma.gr/

24 Ιανουαριου, Πατρα
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1452106

12 Μαϊου, Κατω Πατησια
Εδω

13 Μαΐου, Κεντρο
http://left.gr/news/posa-rammata-horane-se-ena-paidiko-prosopo

19 Αυγουστου, Καλλιθεα
http://bit.ly/14wUWsf

25 Αυγουστου, Κολωνος
http://bit.ly/1dL4vW6

Περισσοτερα, ΕΔΩ: http://www.unhcr.gr/1againstracism/category/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/

ATTACHMENT

SOS (Jungle-Report):
1) http://jungle-report.blogspot.gr/2012/03/blog-post.html

2) http://jungle-report.blogspot.gr/2012/05/2.html

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8H2KHNMsu48  Βιντεο ΠΑΣΟΚ

http://www.newsbomb.gr/politikh/story/185875/o-aetos-toy-mihaloliakoy-einai-diavoito-symvolo-ton-nazi

http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE% Heil σε τατου

http://neoskosmos.com/news/el/node/27113 Παπα-Γκερινγκ

http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE Παπα-Γκερινγκ (2)

http://www.iefimerida.gr/news/96805/ Παπα-Γκερινγκ ο ουρητης

http://www.youtube.com/watch?v=pmJ7bfCHUZI Μαθουσαλιξ Φασιστονης

http://www.koutipandoras.gr/?p=25469  Ηλια ρίχτο!

http://www.youtube.com/watch?v=Rr_We6pPPlQ  Απο τον Σειριο με αγαπη...

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63725371  Κου Κλουξ Κλαϊν και Χαϊλ

http://www.sofokleousin.gr/archives/106814.html Κου Κλουξ Κλαν και χαϊλ (2)

http://tvxs.gr/news/blogarontas/gnorizomaste

http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Ellada/23/110427/ochi-apo-to-sotiria-stis-ellinikes-aimodosies-tis-chrysis-avgis

http://press-gr.blogspot.gr/2012/10/blog-post_3768.html (ss/ σσ Ηλια ρίχτο-2)

http://www.channel4.com/news/racist-anti-semitic-violent-the-true-face-of-golden-dawn 

http://tvxs.gr/news/ellada/kasidiaris-soy-dino-ton-logo-moy-oti-tha-exeis-nekroys?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=tvxs 

http://www.lifo.gr/now/politics/26583 και http://www.youtube.com/watch?v=0Xic1OIey0w&feature=player_embedded (μετα το 1')

http://tvxs.gr/news/ellada/o-fasismos-tis-xrysis-aygis-stin-praksi-binteo

http://www.prin.gr/2012/06/vomvistis.html  και, σε ΑΜΕΣΗ συναρτηση: http://tvxs.gr/news/ellada/sparti-nekros-o-epidoksos-empristis-emploki-xrysis-aygis
Η ιστορια κυκλους κανει.....

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/o_25xronos_poy_xtuphse_mexri_thanatoy_th_faih_akoma_kai_na_vgei_zwntanh_tha_th_skotwsw.2239543.html

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=izhi1--aFvc  (ΛΑΟΣ, Χ.Α., παπαδαριό και μπαλοθιες στην κηδεια του serial killer Ντερτιλη)
http://www.youtube.com/watch?v=1wqi3RBcJL8 

http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=239978

http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB% Βουλη-Ραϊχσταγκ

https://www.youtube.com/watch?v=JKXynznlGKE Βουλη - ξεφτιλα!


(Η  ΣΥΝΕΧΕΙΑ.... ΕΔΩ.)


ATTACHMENT





Το αυγο λιγο πριν την εκκολαψη... (1993)
http://www.youtube.com/watch?v=dLMD0EukpBs&list=PLD0D374DDEB57D5E7 

Συγκλονιστικη, διδακτικη εκπομπη Εξαντα για τις επιπτωσεις της εκκολαψης (Ρωσια κλπ)
http://tvradio.ert.gr/details.asp?pid=3392234&chid=8


ATTACHMENT

http://fygokentros.blogspot.gr/2008/10/t.html 


ATTACHMENT

Γενεαλογια ή/και εκλεκτικες ιδεολογικες συγγενειες των νυν, με τους πρωην ναζιστες (ταγματασφαλητες, γερμανοτσολιαδες κλπ)
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/02/19/georgios-mix-drvda-father/


ATTACHMENT - Κρισιμο!

Η αποδειξη της ΠΟΙΝΙΚΗΣ - περα απ' την παραδεδεγμενη πολιτικη - ευθυνης της ηγεσιας για τη δολοφονια Φυσσα...


Τρίτη 12 Ιουνίου 2012


Χρυσή Αυγή: 1ο κόμμα για τους Έλληνες αστυνομικούς

Εντυπωσιακά υψηλά ποσοστά πιάνει η Χρυσή Αυγή σε εκλογικά τμήματα που ψηφίζουν αστυνομικοί, αφού ένας στους δύο την επέλεξαν στις εκλογές της 6ης Μαϊου. Σύμφωνα με το Βήμα και στοιχεία από εκλογικά τμήματα στις περιοχές των Αμπελοκήπων και της Καισαριανής, περιοχές όπου ψηφίζουν μαζικά περίπου 5.000 αστυνομικοί που υπηρετούν σε αστυνομικές υπηρεσίες της Αθήνας, το ποσοστό της «Χρυσής Αυγής» κυμαίνεται από 19-24%, το μεγαλύτερο που παρατηρείται σε ολόκληρη την πρωτεύουσα, ξεπερνώντας ακόμα και τις ευαίσθητες περιοχές του Άγιου Παντελεήμονα και της Κυψέλης. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε τέσσερα αστυνομικά τμήματα της Καισαριανής, που βρίσκονται δίπλα στην έδρα των ΜΑΤ, όπου ψήφισαν αστυνομικοί της συγκεκριμένης αστυνομικής δύναμης, η «Χρυσή Αυγή» καταλαμβάνει ποσοστό από 13 έως 19%, ενώ σε γειτονικά εκλογικά τμήματα στο Βύρωνα, η δύναμη της «Χρυσής Αυγής» πέφτει στο 7% – 10%.
Η ανάλυση των ψήφων που έλαβε η «Χρυσή Αυγή» σε 11 εκλογικά τμήματα της Α΄ Αθηνών, την αναδεικνύει σε πρώτο κόμμα και το ποσοστό της κυμαίνεται από 18,64% έως 23,67% . Όπως προκύπτει από τους εκλογικούς καταλόγους, ο αριθμός των αστυνομικών που ψηφίζουν σ΄αυτά κυμαίνεται από 20% ως 30% επί του συνόλου των ψηφισάντων, ενώ κάνοντας τη σχετική αναγωγή, το ποσοστό των αστυνομικών που ψηφίζουν «Χρυσή Αυγή» κινείται μεταξύ του του 45% και του59%


ΑTTACHMENT 
 Μεγαλη επιτυχια ΚΑΙ στους φυλακισμενους! ΟΛΗ η καλη κοινωνια στηριζει το περηφανο, εθνικιστικο κινημα
http://www.inews.gr/102/kai-oi-fylakes-tis-kritis-psifisan-chrysi-avgi.htm

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Τι μου θυμιζει... τι μου θυμιζει.... (2)


Θα μπορουσε να ειναι τεστ παρατηρητικοτητας, ή τεστ "βρειτε τις διαφορες" (με σημερα). 
Κοιταξτε προσεκτικα. Κοιταξτε συγκεντρωμενα και καχυποπτα. Κοιταξτε σε ολο το χωρο (κυριως της... αριστερας), και βαλτε τα δυνατα σας! Θα μετρησετε τουλαχιστον 6... Για εναν εξ' αυτων θα δυσκολευτειτε πολυ... ΠΑΡΑ πολυ! Εστω κι αν βρισκεται... μπροστα στη μυτη σας.




Απο:  http://fonaklas.blogspot.gr/2012/01/blog-post_8573.html


Δειτε κι αυτα:  http://www.antinews.gr/2010/09/18/62309/
                       http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63665003

Τι μου θυμιζει... τι μου θυμιζει....

Μια ματια στα παλια...


Η Φυγοκεντρος, εκτος των αλλων, προσφερει και ταχυρρυθμα μαθηματα Ιστοριας.
Σ' αυτο το ποστ θ' ασχοληθουμε με παλιους πολιτικους, παλια κομματα και συνασπισμους κομματων...
Το βαρος πεφτει κυριως στο χωρο της ελληνικης σοσιαλδημοκρατιας - αυτοαποκαλουμενης κι ως "Δημοκρατικη Παραταξη" (για την Αριστερα τα εχουμε πει και χιλιοπει, ενω υπαρχει κι η εκτενεστατη αριστερη στηλη του Blog)






Αλεξανδρος Παπαναστασιου 
Σοσιαλδημοκρατης
Νομικος- κοινωνιολογος με σπουδες σε Ελλαδα και 4 πανεπιστημια του εξωτερικου.
Βενιζελικος, σφόδρα αντιβασιλικος. Ως πρωθυπουργος, το 1924, διοργανωνει δημοψηφισμα για την καταργηση της βασιλειας, την απελαση της βασιλικης οικογενειας, την απαλλοτριωση της περιουσιας τους και την μετατροπη της Ελλαδας σε "Κοινοβουλευτικη Δημοκρατια". Στηριζει εντονα κι εφαρμοζει (1926- 1928) πολιτικες για την αναδιανομη γης σε μικροκαλλιεργητες, και για συνεταιριστικη γεωργια. Το 1919 πιεζει το Βενιζελο να επεκτεινει το περιφημο "ιδιωνυμο" και στους φασιστες, για να μην ειναι η διωξη ετεροβαρης, κατα των κομμουνιστων. Αντιτασσεται στη δικτατορια του Παγκαλου και του Μεταξα. Στο κομμα του ανηκαν ο Μπαλτατζης, που αργοτερα (ακομα και μεταπολιτευτικα) εκανε αποπειρες αναβιωσης, καθως κι ο Ηλιας Ηλιου - μετεπειτα στελεχος και, μεταπολιτευτικως, προεδρος της ΕΔΑ.

Διαβαζουμε, απο το Sansimera, για το ιδεολογικο στιγμα του Παπαναστασιου:
"Ήταν λάτρης της δημοκρατικής αρχής σε όλες τις βαθμίδες της πολιτειακής και κοινωνικής οργάνωσης και του δημοκρατικού σοσιαλισμού, ο οποίος με το μεταρρυθμιστικό έργο του θα μπορούσε να αποτρέψει τα εκφυλιστικά φαινόμενα της δικτατορίας, είτε της αστικής τάξης, είτε του προλεταριάτου, διαφοροποιούμενος έτσι απόλυτα από τις μεθόδους και τη στρατηγική των τότε κομμουνιστικών κομμάτων.
Ήταν υπέρμαχος του πολιτικού γάμου, της γυναικείας ψήφου, της προστασίας της μητρότητας και των εξώγαμων τέκνων, της δημιουργίας των κοινωνικών ασφαλίσεων, της κατάργησης της θανατικής ποινής, του διαχωρισμού της εκκλησίας από το κράτος, της συνταγματικής κατοχύρωσης του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, της συνδικαλιστικής οργάνωσης και της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος. Στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής ήταν βαθύτατα ειρηνιστής και ευρωπαϊστής. Πίστευε στην ένωση των ευρωπαϊκών χωρών σε μια «Πανευρώπη» και υποστήριξε τη συναδέλφωση των βαλκανικών λαών, μέσα από τη δημιουργία μιας βαλκανικής συνομοσπονδίας."


Αλεξανδρος Δελμουζος (+ Τριανταφυλλιδης + Γληνος)
http://tvxs.gr/news/san-simera/o-megalos-paidagogos-poy-misise-i-ekklisia-kai-i-politeia

Παυλος Ζαννας
Ο ορισμος του γνησιου αστου, με κουλτουρα και δημοκρατικες ανησυχιες. 
Τις πληρωσε επι Χουντας...
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%82_%CE%96%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B1%CF%82  


Νικολαος Πλαστηρας
Κεντροαριστερος/ Βενιζελικος
Κινειται στη γραμμη Παπαναστασιου περι αναδιανομης της γης απο τσιφλικαδες σε μικροκαλλιεργητες (1923 σε προσφυγες και το 51-52 σε ακτημονες).
Συμμετεχει στο κινημα του Γουδιου 1909 και στο κινημα της Εθνικης Αμυνας, το 1916 και στο κινημα που ακολουθησε τη Μικρασιατικη Καταστροφη. Εκθρονιζει το βασιλια (αναλαμβανει ο γιος του) και εκτελει τους 6. Αντιτιθεται στον Παγκαλο ως δικτατορα, και προσπαθει να τον ανατρεψει το 1925. Αντιτιθεται και στον Μεταξα (εκ νεου συμπτωση πορειας με Παπαναστασιου).
Μεγαλη στρατιωτικη καριερα σε Βαλκανικους, Α' Παγκοσμιο και Μικρασια. Μαζι με Παγκαλο αναδιοργανωνουν το στρατο ενοψει Λωζανης.
Διπλη προσπαθεια πραξικοπηματος υπερ του Βενιζελου το '33 και το '35- οταν και καταδικαζεται σε θανατο μαζι με το Βενιζελο (ερρημην τους).
Μεταπολεμικα, επιχειρει εθνικη ενοτητα, κοινωνικη πολιτικη, ψηφο στις γυναικες και αλλα. Επισης, πεθανε φτωχος και αρνηθηκε να βολεψει ακομα και τον ταλαιπωρο αδερφο του σε μια δουλεια, ενω ο ιδιος ηταν πρωθυπουργος.
Σχηματισε κυβερνηση ΕΠΕΚ (ιδρυθεισα το '50) με στηριξη Φιλελευθερων, του Σοφοκλη Βενιζελου.

Πιστος συναγωνιστης του Πλαστηρα υπηρξε ο Κομνηνος Πυρομάγλου απο τη Λημνο, ο οποίος οντας ανηλικος πολεμησε εθελοντικα στη Μικρα Ασία και επεδειξε ιδιαιτερες στρατιωτικες ικανοτητες. Το 1922 δουλεψε στο γραφειο του Πλαστηρα, εν μεσω Επαναστασης. Υστερα εργαστηκε στον ιδιωτικο τομεα στην Αλεξανδρεια της Αιγυπτου, σπουδασε γαλλικη φιλολογια στο Παρισι (28 ετων) και επεστρεψε στην Ελλαδα ως καθηγητης. Πρωταγωνιστησε στον αντιδικτατορικο αγωνα κατα του Μεταξα, απολυθηκε και εκτοπιστηκε σε ξερονησι αλλά τελικα αφεθηκε ελευθερος και ταξιδεψε στη Μασσαλια, οπου συναντηθηκε με τον Πλαστηρα και συντονισαν απο κοινου την αντισταση. Επεστρεψε στην Ελλαδα το 1941 για να πολεμησει τους Γερμανους και ηταν συνδημιουργος του ΕΔΕΣ, εχοντας ως οραμα την καταργηση της μοναρχιας και την επιβολη δημοκρατικου σοσιαλισμου στη χωρα (επισημες διακηρυξεις του ΕΔΕΣ). Προσπαθησε να αποτρεψει τη συγκρουση με τον ΕΛΑΣ, υπογραφοντας τη Συμφωνια της Πλακας, ενω αργοτερα μετειχε και στο Συνεδριο του Λιβανου. Μεταπολεμικα διδασκε στην σχολη της Παντειου, εγραψε ιστορικα βιβλια (ενα εξ αυτων για τον Γεωργιο Καρταλη) και περιοδικα, ενω εξελεγη βουλευτης της ΕΔΑ το 1958. Επι Χουντας ανεπτυξε αντιστασιακη δραστηριοτητα (σε πολυ προχωρημενη ηλικία), για την οποια βραβευτηκε με στρατιωτικο παρασημο. 

Εμμανουηλ Μαντακας
Φοιτητης νομικης, συμμετεχει ως εθελοντης στο στρατο, πολεμησε και τραυματιστηκε στους Βαλκανικους, συμμετειχε στο Κινημα της Εθνικης Αμυνας, του 1916. Πολεμησε στο Α' Παγκοσμιο, ξανατραυματιστηκε και παρασημοφορηθηκε. Εκπαιδευτηκε στη Γαλλια, επιεστρεψε στην Ελλαδα, πολεμησε στη Μικρασια, συνεβαλε στο κινημα του 1922, και στη συνεχεια συμμετειχε στην αναδιοργανωση του Εβρου, υπο τον Παγκαλο. Το '38 συμμετειχε στο αντιδικτατορικο κινημα των Χανιων, συνεληφθη κι εφαγε ισοβια. Επι κατοχης, πολεμησε με το ΕΑΜ, συμμετειχε στην ΠΕΕΑ ως υπουργος και μετα, αντιπροεδρος. Εξοριστηκε στη Μακρονησο απο το 1947 ως το 1949. Μετα, πολιτευεται και εκλεγεται με το Κομμα Αριστερων Φιλελευθερων, το οποιο συμπραττει στην ιδρυση της ΕΔΑ. (μαζι με το ΣΚΕ του Πασσαλιδη και το Δημοκρατκο Ριζοσπαστικο Κομμα του Μιχαλη Κυρκου και στελεχη του ΚΚΕ, πχ Σαραφης, Χατζημιχαλης, Αυγεροπουλος). Εκλεγεται και με την ΕΔΑ.

Ανατριχιαστικα παραλληλο βιο με το Μαντακα, παρουσιαζει ο, συναδερφός του στρατιωτικος, Στεφανος Σαραφης. Νομικη - εθελοντικη στρατευση- συμμετοχη σ' ολους τους μεγαλους εθνικους πολεμους - Κινημα Εθνικης Αμυνας - μετεκπαιδευση στη Γαλλια (μετα τα Mικρασιατικα)- κινημα Χανίων - ΕΑΜ (πρωτυτερα, οργανωση "3Α") - εξορια - συμμετοχη στην ΕΔΑ (ως μελος του ΚΚΕ, κι οχι ως "κεντροαριστερη" συνιστωσα) - εκλογη. Δολοφονειται (;) το 1957.

Αλεξανδρος Σβωλος
Αριστερος, Σοσιαλδημοκρατης
Σπουδασε νομικα, εκανε διδακτορικο περι εργατικων σωματειων, ασχοληθηκε απο πολυ νωρις με το δικαιωμα του συνδικαλισμου. Συμμετειχε στην κυβερνηση της περιόδου '17- '20, ως στελεχος του Υπουργειου Οικονομιας, οπου θεσμοθετησε την καταγγελια της Συμβασης Εργασιας.
Αργοτερα, γινεται καθηγητης πανεπιστημιου, απ' όπου διωκεται το '35, το '36, το '44 και το '46. Εξοριζεται για 4 χρονια, απ' το Μεταξα.
Διαμαρτυρεται εναντιον των Γερμανων, αναλαμβανει προεδρος της κυβερνησης του βουνου το '44, υπουργος οικονομικων στην πρωτη κυβερνηση Παπανδρεου, και διωκεται στη συνεχεια μαζι με τους αλλους ΕΑΜιτες υπουργους (διωχνεται και απο την εδρα του).
Απο το '41 ειχε ιδρυσει το κομμα ΕΛΔ (Ενωση Λαϊκης Δημοκρατιας) που συμμετειχε στο ΕΑΜ, απο το '45 ως το '53 ηγειτο του ιδιου κομματος ως "ΣΚ- ΕΛΔ" (πενιχρα ποσοστα) και το '53, μετα την ενωση με αποχωρησαντα στελεχη της ΕΠΕΚ, μετονομαστηκε σε "Κομμα Εργαζομενου Λαου". Διετελεσε προεδρος ως το 1956, οπου και πεθανε.
Ως ακαδημαϊκος ειχε ξεκαθαρα αριστερη τοποθετηση, ασχοληθηκε με την υπερασπιση των μειοψηφιων, και την προστασια του συνδικαλισμου. Επισης, ηταν κι αυτος εναντια στο Ιδιωνυμο του Βενιζελου (οπως κι ο Παπαναστασιου).

Μετα το Σβωλο, το "Κομμα Εργαζομενου Λαου" βγαζει προεδρο τον Καρταληο οποιος ηταν Σοσιαλδημοκρατης (SD οργανωση ΕΚΚΑ, μαζι με Μπακιρτζη, επι Κατοχης), γνησιος μεγαλοαστος του Βολου και σπουδασμενος σε 4 ξενα πανεπιστημια (νομικα, οικονομικα). Ανηκαν στη δεξια παραταξη οικογενειακως, και ο ιδιος ειχε εκλεγει βουλευτης Μαγνησιας το 1935 και υφυπουργος Οικονομιας στην κυβερνηση Τσαλδαρη - Εργασιας στην κυβερνηση Κονδυλη την ιδια χρονιά, στα 27 του!!  Ειναι απ' τους ελαχιστους Ελληνες πολιτικους που εμειναν και αγωνιστηκαν εναντια στους κατακτητες. Στο Συνεδριο του Λιβανου καταγγελλει το ΕΑΜ για τη δολοφονια Ψαρρου, μπαινει στην κυβερνηση Εθνικης Ενοτητας που σχηματιστηκε αμεσως μετα στο Κάιρο και διευρυνθηκε με εκπροσωπους της ΠΕΕΑ και του ΚΚΕ το Σεπτεμβρη του '44, μετα απο 3μηνη κριση (ο Καρταλης διετελεσε Υπουργος Τυπου και στις δύο φασεις), ενώ επισης μετεχει στη βραχυβια κυβερνηση Σοφουλη το '45 - '46 [αντιπροεδρος ο πολλακις υπουργος των Φιλελευθερων (ΠΘ το 1924) με συμβολη στα αγροτικα αλλά και την πτωση της βασιλείας, Γεωργιος Καφαντάρης, και υπουργοι μεταξυ αλλων ο Νικος Καζαντζακης (ανευ χαρτοφυλακιου), ο διαπρεπης αρχιτεκτονας και αντιστασιακος Κωνσταντινος Δοξιαδης (γιος του βενιζελικου υπουργου και μεγαλογιατρου Αποστολου Δοξιαδη), ο Γεωργιος Μαυρος, ο παλαιμαχος βενιζελικος αντιστρατηγος και πρωην υπουργος Θεοδωρος Μανετας (δισεγγονος του Κολοκοτρωνη!), καθως και ο βενιζελικος Αλεξανδρος Μυλωνας που εκλεγοταν βουλευτης τις δεκαετιες '20 και '30 με τους Φιλελευθερους και μ' ενα δικο του Αγροτικο Κομμα, ειχε αναλαβει διαφορα υπουργεια ενω ειχε συνταξει το νόμο περι απαλλοτριωσης μεγαλων τσιφλικιων]. Αργοτερα ο Καρταλης προσχωρει στην ΕΠΕΚ και γινεται υπουργος στις δυο κυβερνησεις Πλαστηρα της δεκαετιας '50 (Οικονομικων, Συντονισμου). 
Παρά, λοιπον, την εχθρα προς το ΕΑΜ στο Λιβανο, συνιδρυσε το αμιγως σοσιαλιστικο Κ.Ε.Λ., μαζι με τον πρωην επικεφαλης του ΕΑΜ, Σβωλο (!), ενω το 1954 ειχε προωθησει την εκλογικη συνεργασια του κομματος με την ΕΔΑ. Εντωμεταξυ, ειχε υπαρξει και δημαρχος Βολου ('54), πριν γινει βουλευτης το '56 και προεδρος του κομματος την ιδια χρονιά. Πεθανε το 1957. Η κορη του ηταν η πρωτη γυναικα του Γιαννου Παπαντωνίου...
Η ιδια συνεργασια με την ΕΔΑ παραλιγο να συμβει και το '58, οπου οι σοσιαλδημοκρατες της Ελλαδας, συνασπισμενοι στην "Προοδευτικη Αγροτικη Ενωση" εβγαλαν 10%, και η ΕΔΑ 25%!
Στο παραπανω κομμα, μετειχε ο αγωνιστης της αγροτιας - συνεχιστης του Παπαναστασιου - Μπαλτατζης ("Αγροτικο και Εργατικο Κομμα"), ο μετεπειτα αποστατης του Κεντρου, Αλλαμανης, τα υπολειμματα της ΕΠΕΚ, με τον Παπαπολιτη, αλλα και ο... Μαρκεζινης (Φιλελευθεροι)!
Ο οποιος, πριν συνεργαστει με τη Χουντα, ειχε περασει απο Παπαγο, Κεντροαριστερα (παραλιγο συγκλιση με ΕΔΑ), Ενωση Κεντρου...

Ηλιας Τσιριμωκος
Κεντρογενης αριστερος
Απο παραδοσιακη οικογενεια πολιτικων. Ξεκινα ως βουλευτης των Φιλελευθερων, το 1936. Πολεμαει κατα του Μεταξα και των Γερμανων. Κατεβαινει με το ΣΚ-ΕΛΔ- μετέπειτα ΔΚΕΛ- και με την ΕΔΑ το 1958. Το '57 αντιδρα εντονα στην υποθεση Μερτεν. Το 1961 συμμετεχει στη δημιουργια της Ενωσης Κεντρου. Το '65 αναλαμβάνει να σχηματισει "κυβερνηση αποστατων" (Κεντρωων που συνεχιζαν χωρις τον αρχηγο Γ.Π), μετα την πτωση της πρωτης κυβερνησης Ενωσης Κεντρου ανευ Παπανδρεου ( κυβερνηση Αθανασιαδη-Νοβα). Αρχικα ειχε ταχθει υπερ του Γιωργου Παπανδρεου κι εναντιον κυβερνησης Κεντρου χωρις αυτον, αλλα εν συνεχεια αλλαξε γνωμη.

Μιχαλης Κυρκος
Σοσιαλδημοκρατης.
Μελος των φιλελευθερων, του Ελευθεριου Βενιζελου. Το '35 εξελεγη βουλευτης με το Λαϊκο Κομμα (!). Συνυπηρξε με τον Παπαναστασιου στην κυβερνηση Ζαϊμη (αρχικα Οικουμενικη), απο το 1926 ως το 1928, ως υπουργος Υγειας. Διωκεται απο τον Μεταξα, μετα πολεμαει του Γερμανους ως συνιδρυτης του ΕΑΜ. Αντιτιθεται στην 5η Ολομελεια του ΚΚΕ περι "αυτοπροσδιορισμου των Μακεδονων", χωρις να ερθει σε οριστικη ρηξη. Εκλεγεται βουλευτης ΕΔΑ, εμποδιζει μαζι με εναν αλλο την πτωση της κυβερνησης Πλαστηρα το '52 (αμφοτεροι διαγραμμενοι της ΕΔΑ), αν και καταψηφιζει την ενταξη στο ΝΑΤΟ- συμφωνώντας με τη γραμμη του πρωην κομματός του. 

Γιος του ειναι ο Λεωνιδας Κυρκος, βουλευτης της ΕΔΑ και εκδοτης της "Αυγης" στη δεκαετια '60 και μεχρι τη Χουντα. Μεταπολιτευτικά ηταν το Νο2 στο ΚΚΕ Εσ. μετα τον Μπαμπη Δρακοπουλο. Εξελεγη βουλευτης και στις δυο εκλογες των 70's, με διαφορετικες συμμαχιες, και τελικα ευρωβουλευτης το 1981, οταν το ΚΚΕ Εσ. δεν ειχε εκπροσωπηση στη Βουλη. Επεστρεψε στη Βουλη το 1985, αφου πρωτα παραχωρησε την εδρα της Ευρωβουλης (την οποία ειχε ξανακερδισει το '84) στον Κωστα Φιλινη. Το 1987 ιδρυσε την ΕΑΡ το 1987 και παραχωρησε την κοινοβουλευτικη του εδρα στον Αντωνη Μπριλλακη. Εξελεγη βουλευτης και στις 3 αναμετρησεις του '89-'90, ενω ηταν το Νο2 του Συνασπισμου, ως γραμματεας (με προεδρο τον ΓΓ γραμματέα του ΚΚΕ, Φλωρακη). 
Γιος του Λεωνιδα και εγγονος του Μιχαλη Κυρκου ειναι ο Μιλτος Κυρκος, ευρωβουλευτης του "Ποταμιου" (στην ευρωομαδα της Προοδευτικης Συμμαχιας Σοσιαλιστων και Δημοκρατων, 2014 - 2019).  

EAM
4 κομματα. ΚΚΕ, Σοσιαλιστικο, Αγροτικο (ειχε γινει προεκταση του ΚΚΕ λιγο πριν το Μεταξα) και Ενωση Λαϊκης Δημοκρατιας (Τσιριμωκος- Σβωλος).
Η ΕΛΔ ("Σοσιαλιστικο Κομμα- ΕΛΔ") βγαινει απο το ΕΑΜ μετα τα Δεκεμβριανα και κατεβαινει σε εκλογες. Ενωνεται με το Δημοκρατικο Κομμα του Καρταλη, που ειχε προκυψει το '53 απο διασπαση της ΕΠΕΚ. Ονομαζονται "Δημοκρατικο Κομμα Εργαζομενου Λαου" και πιανει το πικ του στις εκλογες του '56, εντος της συμμαχιας "Δημοκρατικη Ενωση" (ειχε συσταθει με σκοπο την επικρατηση της ΕΡΕ και την αντικατασταση του καλπονοθευτικου τριφασικου νομου με αναλογικο νομο). Τοτε πηρε 19 εδρες, ξεπερνωντας την ΕΔΑ! Μετα συρρικνωθηκε (1958) και τελικα προσχωρησε στην Ενωση Κεντρου.

Ενωση Κεντρου
Ενωση των "Φιλελευθερων" (Σοφοκλης Βενιζέλος), της "Δημοκρατικης Ενωσης" (Τσιριμωκος- μετα την συμπραξη στην ΕΔΑ το '58), της συρρικνωμενης ΕΠΕΚ, του ΔΚΕΛ (πρωην κομμα Τσιριμωκου- Σβωλου) που συρρικνωνοταν, του "Αγροτικου και Εργατικου Κομματος" (ιδρ. 1956), που ιδρυθηκε απ' τον Μπαλτατζη κι ηταν προεκταση του προπολεμικου κομματος Μπαλτατζη- Παπαναστασιου. (Τα τρια τελευταια συνυπηρξασν τη συμμαχια ΠΑΔΕ το '58, μαζι με τους Προοδευτικους του Μαρκεζινη, και βγηκαν στην 4η θεση μετα απο ΕΡΕ, ΕΔΑ, Φιλελευθερους-ενιαιους).
Επισης, στην Ενωση Κεντρου συμμετειχαν σκορπιοι κεντροδεξιοι οπως ο Μητσοτακης (προηγουμενως: Δημοκρατικο Κεντρο- Αγροτικη Φιλελευθερη Ενωση). Ο Γεωργιος Παπανδρεου ειχε πολιτευθει μετα τον πολεμο με το "Δημοκρατικο Σοσιαλιστικο Κομμα" (φυσικα ως προεδρος), και στη συνεχεια με το κομμα "Γεωργιος Παπανδρεου" (!!!), το οποιο επεσε απο το 10,7% του 1950 στο 2,1% ενα χρονο αργοτερα! Μετα πολιτευθηκε αυτος και καποια στελεχη του με τον Παπαγο (!!!), το '53 εφυγαν απο την κυβερνηση Παπαγου, ξαναεστησαν το ομώνυμό του κομμα και συγχωνευθηκαν με τους Φιλελευθερους του Σοφοκλη (συναρχηγοι Γιωργος με Βενιζελο). Μετα μενει μονο αρχηγος (φυσικα!), κι ο Σοφοκλης φευγει απο το ιδιο του το κομμα για να ιδρυσει τη ΦΔΕ που το '56 κατεβαινει αυτονομα! Μετα επιστρεφει, και κατεβαινει ως προεδρος το '58!!! Ολα καταληγουν στην Ενωση Κεντρου, με προεδρο τον... Γεωργιο (φυσικα!).

ΕΔΑ
Το προκαλυμμα του παρανομου (απο το τελος του 1947) ΚΚΕ, μαζι με σοσιαλδημοκρατικες δυναμεις. Το 1951 βγαζει 10,5% και 10 βουλευτες, το 1952 βγαζει 9,5% και μενει εκτος βουλης, το 1956 ως μερος της Δημοκρατικης Ενωσης βγαζει 19 βουλευτες, και το 1958 κανει το μεγαλο μπαμ με σχεδον 25%, 78 βουλευτες και τη θεση της αξιωματικης αντιπολιτευσης. Απο το '52 εχει ως επισημο οργανο την Αυγη- που αργοτερα γινεται εντυπο του ΚΚΕεσωτερικου (επισημα απο το '75), της ΕΑΡ και τελικα του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ. Νεολαια της ΕΔΑ εγινε η Νεολαια Λαμπρακη, που ιδρυθηκε λιγες μερες μετα τη δολοφονια, καλοκαιρι του 1963. Το φθινοπωρο του επομενου χρονου, 1964, συγχωνευεται επισημα με τη νεολαια της ΕΔΑ, και το Μαρτη του 1965 εκλεγει πρωτο προεδρο το Θεοδωρακη. Απο αυτην προεκυψε, στη χουντα, ο Ρηγας και η ΚΝΕ.
(Μεταπολιτευτικα) Το 1974 εκλεγει βουλευτη τον προεδρό της, Ηλια Ηλιου, μεσω της Ενωμενης Αριστερας. Το 1977 συμμετεχει στη Συμμαχια Προοδευτικων κι Αριστερων Δυναμεων, οπου εκλεγει και παλι τον Ηλιου, ως προεδρο της ΕΔΑ και ολης της Συμμαχιας. Το ΚΚΕ εσωτερικου εξελεξε τον Κυρκο - αν και ειχε προεδρο το Δρακοπουλο. Αυτες ηταν οι μονες 2 εδρες (2,7%).
Αλλοι που συμμετειχαν: Η κεντρογενης, και μετεπειτα Πασοκικη, Σοσιαλιστικη Πρωτοβουλια, με αρχηγο το Μαγκακη (Τσατσος, Βενιζελος, Χ. Πρωτοπαππας, Φοιβος Ιωαννιδης, Ανωμεριτης, Περικλης Παγκαλος, Βερνικος, Βερελης), η Πρωτοβουλια για τη Δημοκρατια και το Σοσιαλισμο του Πρωτοπαπά (αριστερος της Ενωσης Κεντρου-ΝΔ, συνιδρυτης της Σοσιαλιστικης Πρωτοβουλιας και αντιπροεδρος, μπαινει με ΑΛΛΟ(;) κομμα στη Συμμαχια και μετεπειτα συνιδρυει την αριστεροδεξια ΚΟΔΗΣΟ!), η Σοσιαλιστικη Πορεια (του πασοκογενη Κωνσταντοπουλου, Ευθυμιου και στελεχων της Δημοκρατικης Αμυνας που ξηλωθηκε το καλοκαιρι '75), και καποια  Χριστιανικη Δημοκρατια....
Το 1981 και το 1985, κατεβαινει μαζι με το ΠΑΣΟΚ, υπο τον Γλεζο. Μετα διαλυεται.

Ενωση Κεντρου - Νεες δυναμεις
Ξεκιναει με το Γεωργιο Μαυρο ως συνεχεια του κομματος Γ.Παπανδρεου, με στελεχη αντιστασιακους πχ Παναγουλη  (Ανεξαρτητοποιηθηκε λιγο αργοτερα, καταγγελοντας το Δημητρη Τσατσο ως συνεργατη της Χουντας, οπως και τον Υπουργο Αμυνας της ΝΔ, Ευαγγελο Αβερωφ, και την πρωτομαγια του '76 επαθε ενα υποπτο αυτοκινητικο δυστυχημα για το οποιο η γυναικα του κατηγορησε τον τελευταιο/  σσ η γυναικα του Μανδηλαρα ηταν στο πρωτο εκτελεστικο γραφειο του ΠΑΣΟΚ/ ο δε Σταθης Παναγουλης, αδερφος Αλεκου, εκλεγοταν με το ΠΑΣΟΚ απο το '77 και μετα κατεληξε βουλευτης ΣΥΡΙΖΑ (2012) μεσω... ΠΟΛΑΝ- οπου ειχε παει κι ο γνωστος "Αντρεας", του κομματιου του Θεοδωρακη- ο Αντρεας Λεντακης),  Πρωτοπαπά και το κομμα "Νεες Δυναμεις"  (στελεχη της Εταιρειας Μελετης Ελληνικων Προβληματων επι Χουντας. Πεσμαζογλου, Μαγκακης, Τσατσος και αλλοι φυγοκεντροι που πολλοι εξ' αυτων σχηματισαν τη Σοσιαλιστικη πρωτοβουλια. Επισης, ο Κουμαντος κι ο Πεπονης. Ιδρυτης της νεολαιας Νεων Δυναμεων φερεται ο Βενιζελος, ως πρωτοετης, το 1974). Το 1976 προστεθηκε στο σχημα το κομματιδιο "Ηνωμενο Δημοκρατικο Κεντρο", του Ζιγδη και το σχημα μετονομαστηκε σε ΕΔΗΚ. Παραλληλα, εμφανιζονται αποσχηστικες τασεις (Σοσιαλιστικη Πρωτοβουλια- που εν συνεχεια μπηκε στο ΠΑΣΟΚ, οπως κι ο Παπαθεμελης κι ο Μαυρος!). Ετσι, στις εκλογες του '77 καταληγει τριτο κομμα κατω απο το ΠΑΣΟΚ, με 12% (απο 20). Ο Μαυρος αποχωρει, γινεται ανεξαρτητος βουλευτης και μενει αρχηγος ο  Ζιγδης - που ειχε μπει στο κομμα πριν απο λιγο!
Το 1978 το κομμα διαλυεται εις τα εξ' ων συνετεθη: 4 βουλευτες πανε στη Νεα Δημοκρατια, 7 ανεξαρτητοποιουνται (Πεσματζογλου και Τσουδερου στηνουν το ΚΟΔΗΣΟ, το '79), 5 μενουν.
Το '81 βγαζει 0,4%. Το '85 ο Ζιγδης αφηνει το κομμα σβηστο, και εκλεγεται ως συνεργαζομενος του ΠΑΣΟΚ. Το 1989 ξανακατεβαινουν βγαζοντας 0,12% και μετα ποτε ξανα. Προεδρος παραμενει ο Ζιγδης ως το 1997, οποτε και πεθανε, και μετα ο Νεοκλης Σαρρης ως το 2011 οποτε και πεθανε (LOLLL). Το 2009 κατεβηκαν με τη Δημοκρατικη Αναγεννηση του Παπαθεμελη και το 2012 στο ΣΥΡΙΖΑ.  

Γεωργιος Μαυρος
Σπουδασε Νομικα στην Αθηνα, μετα στο Βερολινο, μετα πισω στην Αθηνα οπου εγινε διδασκων στο πανεπιστημιο ως το 1942, μετα πολεμαει στην Αλβανια. Αμεσως μετα τον εμφυλιο, μπαινει στις κυβερνησεις του Κεντρου απο το Σοφουλη, κι αναλαμβανει αναριθμητα διαφορετικα υπουργεια, ενω εκλεγεται επανειλλημενως και βουλευτης. (Σε ολες τις εκλογες εκτος απο το 1952, λογω εκλογικου συστηματος). Διοικητης Κεντρικης Τραπεζας μεταξυ '64 και '66. Στη Χουντα ηταν σε κατ' οικον περιορισμο και εξορια. Μεταπολιτευτικα, εγινε αντιπροεδρος κυβερνησης εθνικης ενοτητας και υπουργος εξωτερικων. Μετα, προεδρος της Ενωσης Κεντρου. Το 1980, κι ενω εχει αποχωρησει απο την Ενωση Κεντρου, δημιουργει ενα κομματιδιο ονοματι... "ΠΑΡΚΕ", για να εκλεγει αργοτερα με το ΠΑΣΟΚ, ως πρωτος βουλευτης επικρατειας.Το 1989- εν μεσω σκανδαλων κλπ, τα σπαει με το ΠΑΣΟΚ. Ηταν πολυγλωσσος, πολυγραφοτατος, καλλιεργημενος και με μεγαλη παρουσια σε διεθνεις οργανισμους. Μεταπολεμικα, ειχε εισηγηθει αμνηστευση των εγκληματων κατα ταματασφαλιτων. Μεταπολιτευτικα, πιεσε για τον φακελο της Κυπρου και διακοπη της σχεσης Ευρωπης- Τουρκιας. Ειχε προειδοποιησει εγκαιρως για το πραξικοπημα του '67 (οπως κι ο Ηλιου, απο το βημα της βουλης το '65, κατονομαζοντας τον Παπαδοπουλο!)

Γιαννης Ζιγδης
Αξιζει να σημειωθει οτι, εξισου πολυγλωσσος, πολυγραφοτατος τεχνοκρατης υπηρξε ο Ζιγδης, ο οποιος μαλιστα ξεκινησε ως τεχνοκρατης (σχεδια ανασυγκροτησης, εκβιομηχανισης, και εξηλεκτρισμου της Ελλαδας μετα τον πολεμο), και στη συνεχεια πολιτευτηκε. Ειχε προλαβει να πολλες σπουδες εξω, και πηγαινε για ακαδημαϊκη καριερα στο LSE. Εξισου αξιοσημειωτη η πολεμικη του ανδρεια κατα τη διαρκεια του πολεμου, στον οποιο ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ μπηκε, ενωσω ο Αντρεας εκανε παρτουζες στις ΗΠΑ... Ηταν Ευρωπαϊστης, και υποστηριζε την Ενταξη στην ΕΟΚ απο το '57, δηλαδη πριν τον Καραμανλη (ο οποιος, το '61 μιλησε για συνδεση  κι οχι ενταξη). Επι Χουντας ηταν ο μονος πρωην υπουργος που εκτοπιστηκε και φυλακιστηκε, ενω αρνηθηκε να ζητησει την αποφυλακιση του για να μην νομιμοποιησει το καθεστως. Εκφραστηκε θετικα υπερ του Πολυτεχνειου. Μεταπολιτευτηκα δεν μπηκε στην κυβερνηση Εθνικης Ενοτητας, ουτε στην Ενωση Κεντρου λογω διαφωνιας με το Μαυρο στο θεμα της απλης αναλογικης. Επισης, σηκωσε και το Κυπριακο...
Ο πολιτικος κατηφορος που περιγραφεται λιγο πιο πανω, και που, καπου, αγγιξε και τα ορια της γραφικοτητας, συνιστα αδοξο επιλογο σ' ενα λαμπρο βιογραφικο.

Γιαγκος Πεσμαζογλου
Ενας αλλος κεντρωος, Γιαγκος Πεσμαζογλου, ηταν εγγονος του ομωνυμου πολιτικου και τραπεζιτη. Εκανε ακαδημαϊκη καριερα, μετα απο σπουδες οικονομικων στην Ελλαδα και το Cambridge και καριερα στην τραπεζα της Ελλαδος, οπου εφθασε ως υποδιοικητης και τον ξηλωσε η Χουντα. Επισης, φυλακιστηκε κι εξοριστηκε. Το 1958 ειχε λαβει μερος στις διαπραγματευσεις συνδεσης Ελλαδας- ΕΟΚ, και ξαναασχοληθηκε με το ιδιο θεμα το '75, ως προεδρος της σχετικης επιτροπης. Διετελεσε και υπουργος Οικονομικων της κυβερνησης Εθνικης Ενοτητας (Μαυρος για Εξωτερικων και Πρωτοπαπάς για Βιομηχανιας). Ευρωβουλευτης με ΚΟΔΗΣΟ το 1981, με τη ΝΔ το 1989 (επικεφαλης ευρωψηφοδελτιου) και ξανα το 1994. Το '85- '89 ηταν βουλευτης συνεργαζομενος με τη ΝΔ. Προεδρος Ακαδημιας Αθηνων το 1996. Επι χουντας, συνυπηρξε στην "Εταιρεια Μελετης Ελληνικων Προβληματων" με αλλους κεντρωους και κεντροαριστερους (αναφορα πιο πανω).

Χαραλαμπος Πρωτοπαππάς
Απιθανο σλαλομ απ' τα αριστερα προς τα δεξια, και παλι πισω:
Αγωνας με τη "Δημοκρατικη Αμυνα", συμμετοχη στην κυβερνηση Εθνικης Ενοτητας, του '74, ως υπουργος Βιομηχανιας, ενταξη στη Συμμαχια Αριστερων και Προοδευτικων Δυναμεων, 1977. Ενταξη στην ΚΟΔΗΣΟ, του Γιαγκου. Εκλογη ως συνεργαζομενος βουλευτης με τη ΝΔ, το 1985. Συνιδρυτης του... Συνασπισμου, το 1989!/ Να σημειωθει πως στον Συνασπισμο ενταχθηκαν και δυο πρωην υπουργοι του Ανδρεα: Ο Δρεττακης και ο Γιωτας...

[Αν η πορεια του Πρωτοπαππά σας ζαλιζει, σα roller coaster, αξιζει η κατωθι παρεκβαση:
Στη Χιλη, υπηρχε απο πολυ παλια το "Radical Party". Καποια στιγμη, το κομμα εκανε στροφη προς τ' αριστερα. Καποιοι αντικομμουνιστες αποχωρησαν - μετεπειτα, στηριξαν Πινοσετ. Το κομμα κατεβηκε με την Unidad Popular του Αλιεντε. Εντος της UP, ξαναδιασπαστηκε. Οι αμιγεις μαρξιστες (πλειοψηφια) εμειναν ως 'Radical" (σκετο), ενω οι μετριοπαθεις ονομαστηκαν (παραδοξως) "Party of the Radical Left"! Το δευτερο κομμα ανελαβε να συνδεσει την UP με το Χριστιανοδημοκρατικο Κομμα, αλλά το γεγονος πως ο υπ. Οικ. προεβη σε ραγδαιες κρατικοποιησεις σαμποταρισε τη συνεργασια, και τοτε το "Party of the Radical Left" εγκατελειψε τον Αλιεντε. Στις εκλογες του '73 συνανταται με το "Radical Democracy", που ηταν η αρχικη δεξια διασπαση του "Radical", εντος της Δεξιας Συμμαχιας! Στο δημοψηφισμα του 1988, το "Party of the Radical Left" αποκτα δεξια ταση (ενω ηδη αποτελουσε τη 2η δεξια διασπαση του "Radical"), η οποια ψηφιζει ΝΑΙ, για τον Πινοσετ. Η ταση αυτη μετονομαζεται σε "Social Democrat Party" - για πρωτη φορα κομμα SD, οντας... φασιστικο!!! Μετα, ενωνονται με το "Προοδευτικο Κεντρο"/ Οι υπολοιποι, συναντιουνται με την κοιτιδα τους, το "Radical" και σχηματιζουν το "Social Democrat Radical Party", το 1994 (2η σαφης αναφορα στη Σοσιαλδημοκρατια, εστω και με τον ορο "Radical"). Αυτο, εχει εμβλημα το τριανταφυλλο και ειναι γνησιο SD, ανηκοντας στη "Σοσιαλιστικη Διεθνη". Στη Διεθνη ανηκει ΚΑΙ το "Socialist Party", το ιδιο που συν-ιδρυσε το '33 ο Αλιεντε, και ηταν πολυ πιο αριστερο, παλιοτερα.]  

Νικος Κωνσταντοπουλος
Μνημονευεται ξεχωριστα, οχι τοσο λογω ιστορικου διαμετρηματος, αλλα λογω... αλατοπιπερου:
Ο Κωσνταντοπουλος σπουδασε νομικα στο πανεπιστημιο της Αθηνας, σε εποχη Ανενδοτου ('61 και αργοτερα), δραστηριοποιηθηκε στην ΕΦΕΕ ως μελος Κεντρικης Επιτροπης ('64-'65, "Αποστασια") και στην ΔΕΣΠΑ ως προεδρος ('63-'65)- παντοτε νεολαιος του Κεντρου. Το '65- '66, φθανει να γινει και γραμματεας της ΕΔΗΝ, της κομματικης νεολαιας της Ενωσης Κεντρου, που μεταπολιτευτικα θα ανασυστηνοταν απ' τον Αλεκο Παναγουλη (πεθανε επικεφαλης της, το '76).
Ο Κωνσταντοπουλος ειχε προσωπικες διαφωνιες με τον Αντρεα Παπανδρεου, αν κι ηταν πιστος στον πατερα του. Επι Χουντας, εντασσεται στη Δημοκρατικη Αμυνα, και αριστεριζει. Μενει στη φυλακη απο το 1970 ως το 1973, τρωγοντας και ξυλο. Βρισκεται στην πρωτη Κεντρικη Επιτροπη του ΠΑΣΟΚ, το '74, καθαριζεται το '75, μαζι με αλλους "αμφισβητιες" απο τη Δημοκρατικη Αμυνα (ο Αντρεας ηθελε να ελεγξει την κατασταση με κολλητους του απ' το ΠΑΚ...), ιδρυει τη "Σοσιαλιστικη Πορεια" μαζι με τον Καραγιωργα, και γινεται εκπροσωπός/"προεδρός" της ('75-'79). Το Νοεμβρη του '77 το σχημα κατεβαινουν μαζι με τη Συμμαχια Αριστερων και Προοδευτικων Δυναμεων. Η Συμμαχια βγαζει 2 εδρες: Ηλιού στην Α' Αθηνας (προεδρος Συμμαχιας, και προεδρος/εκπροσωπος της συνιστωσας "ΕΔΑ"), Κυρκο στη Β'  Αθηνας (εκπροσωπος του ΚΚΕ Εσωτερικου, που τοτε ειχε για Γραμματεα το Μπαμπη Δρακοπουλο.) Ο Κωνσταντοπουλος το γυριζει στην ενεργο δικηγορια, μεχρι το '89.
Τοτε, θα γινει πρωτοκλασσατος του Ενιαιου Συνασπισμου, Υπουργος Εσωτερικων του Τζανετακη, βουλευτης Επικρατειας απο το '90,  κατηγορος στη δικη Κοσκωτα (τριτο επεισοδιο της βεντετας με τον Ανδρεα) και.. στοχος της Αυριανης! Εκλεγεται προεδρος ΣΥΝ, τρεις φορες: Το '93, το '96 και το 2000, παντα κατοπιν εθνικων εκλογων. Βαζει τον ΣΥΝ στη βουλη με το "ισχυρο" 5,2% το '96, και το 2000, με μολις 3,2. Στς Ευρωεκλογες του '04 δεν παει καλα (4,16, σχεδον οσο ο ΛΑΟΣ, ενω το ΚΚΕ ειναι στο 9,5), και παραδιδει στον Αλαβανο, για να μεινει βουλευτης Α' Αθηνων. Προσωπικος φιλος Αλαφουζων, Βαρδινογιαννηδων και Γιαννακοπουλου... Προεδρος ΠΑΕ Παναθηναϊκος για 2 μηνες, συνηγορος οικογενειας Γρηγοροπουλου στη δικη της δολοφονιας (μαζι με τη Ζωη).
Overall, o Κωνσταντοπουλος κανει εντυπωση για το μισος που προκαλεσε στον Αντρεα, και γενικα τους Πασοκους, οσο και για την πολιτικη διαδρομη απο το Κεντρο στην Αριστερα, με μικρο μονο περασμα απο την κεντροαριστερα του ΠΑΣΟΚ.

Δημητρης Μπεης
Πρωτη φουρνια ΠΑΣΟΚων δημαρχων στις νευραλγικες πολεις... (Γιαννης Παπασπυρου, βουλευτης Ενωσης Κεντρου 1964 και ΠΑΣΟΚ '74, αγωνιστης κατα Μεταξα, Κατοχης και Δικτατοριας (ΠΑΚ) δημαρχος στον Πειραια, 1982 με στηριξη ΠΑΣΟΚ. Προηγουμενως, Τασος Βουλόδημος- βουλευτης με ΕΠΕΚ '51, Ενωση ΕΠΕΚ-Φιλελευθερων το '52, μετα ΔΚΕΛ (διαγραμμενοι κενρωοι σαν αυτον και τον Καρταλη, και σοσιαλδημοκρατες, σαν το Σβωλο, που οι δευτεροι κραταγαν το brandname ΣΚ-ΕΛΔ, ηδη απο την εποχη του ΕΑΜ), με ΕΔΑ το '58- γινεται δημαρχος '75 χαρη σε κοινη στηριξη ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ Εσωτερικου, Ενωσης Κεντρου, και με αντιπαλο στο Β' Γυρο τον Κυριακακο του ΚΚΕ, που επιασε...30%!!! μονος του/ Οσο για Θεσσαλονικη, ειχε εκλεγει εις διπλουν ο Μιχαλης Παπαδοπουλος, το '75 με τη στηριξη ΠΑΣΟΚ- Ενωμενου ΚΚΕ, και το '78 με τη στηριξη ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΚΚΕ Εσ., ΕΔΑ, ΕΔΗΚ)
Αντιστασιακος, συμετοχη και στα Δεκεμβριανα, συλληψη απο Αγγλους και αποστολη σε στρατοπεδο της Αιγυπτου.
Ανατροπεας των διορισμενων οργανων, αντιπροεδρος του πρωτου αιρετου φοιτητικου οργανου, ΔΕΣΠΑ, λιγο μετα την Κατοχη (ΔΕΠΑ και ΕΦΕΠΘ θα συνδημιουργουσαν την ΕΦΕΕ το 1956, εν μεσω αιτηματων για αυξηση κονδυλιων στην παιδεια, αυξηση των εξεταστικων και απαγχονισμο των Κυπριων Καραολη-Δημητριου). Αποφοιτει απο Νομικη, κανει μεταπτυχιακο στο Παρισι, οπου γινεται προεδρος των Ελληνων σπουδαστων.
Συνηγορος αριστερων φοιτητων κι εργατων της δεκαετιας '50.
Συμπιπτει με τον Κωνσταντοπουλο ως προς τον Ανενδοτο του '61 (ηγειται δικαστικων αντιπροσωπων που καταγγελλουν βια και νοθεια), τη φυλακιση επι Χουντας, και την ενταξη στο ΠΑΣΟΚ απο το '74.
Ωστοσο, εχει ηδη εκλεγει δημαρχος Ζωγραφου το '64, κι ενω ειναι μολις 36. Ξανα, το '75, με 64%. Και μετα δημαρχος Αθηναίων, '78-'86, νικωντας Πλυτα και Τζανετακη. Βουλευτης ΠΑΣΟΚ το '89 και το '93- οχι το '96. Το 1998 θελει να κατεβει υποψηφιος Δημαρχος Αθηναιων κοντρα στην επισημη ΠΑΣΟΚικη υποψηφιοτητα... Δαμανακη. Ο Σημιτης τον διαγραφει και τελικα η υποψηφιοτητά του στηριζεται απο το ΔΗΚΚΙ. Σαρωνει ο Αβραμοπουλος, και μετα ερχονται κοντα (!) Δαμανακη-Μπεης κι αλλος ενας, "Αριστερος Οικολογος"!

Χρηστος Σαρτζετακης
Γιος αξιωματικου Χωροφυλακης και κορης μακεδονομαχου, σπουδαζει νομικα- δικαστικο κλαδο απο το '55- ειναι ανακριτης Αγρινιου στην υποθεση του αριστερου αγωνιστη Μιχαλη Παπαμαυρου, που τελικα προφυλακιστηκε το '61 (εξαιτιας του) αλλα αθωωθηκε στη δικη.
Διακρινεται εντος κι εκτος Ελλαδας (απο το "Ζ") για τη γενναιοτητα του, ως ανακριτη Θεσσαλονικης, στην υποθεση Λαμπρακη. Εκπαιδευτικη αδεια για μεταπτυχιακο στο Εμπορικο Δικαιο και το Ευρωπαϊκο Κοινοτικο Δικαιο το '65-'67. Απολυση, φυλακιση, βασανισμος απο Χουντα ('68), στο ΕΑΤ-ΕΣΑ, απελευθερωση το '71 μετα απο διεθνη πιεση. Αποκατασταση το '74 ως Εφετης. Το '76, μαζι με αλλους 2 δικαστες πλειοψηφουν στην υποθεση Πολε, βγαζουν τα εγκληματά του "πολιτικα" κι επικαλουνται το Ελληνικο Συνταγμα για μη-εκδοση στη Γερμανια. Ο Εισαγγελεας του Αρειου Παγου (εξοχως καταχρηστικα), τους ασκει πειθαρχικη διωξη.
1981- Προεδρος Εφετων. 1982- Αρεοπαγιτης.
1985- Προεδρος Δημοκρατιας, εκλεγμενος απο ΠΑΣΟΚ και Αριστερα.