Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

H δικια σου κοντινη Αιγυπτος...(ή εναλλακτικα: "Η εθνικη συμφιλιωση πεθανε,part2")

( Εδω το part 1....
http://fygokentros.blogspot.com/2008/06/h.html )





Εδω και περιπου δυο μηνες, η ειρηνικη κοινοτητα της Κερατεας εχει μετατραπει σε ενα πεδιο μαχης, οπου μανιασμενες συγκρουσεις μεταξυ πολιτων και δυναμεων καταστολης διατηρουν κυριαρχη θεση στην ημερησια διαταξη. Ειναι μια πρωτογνωρη κατασταση, η οποια ομολογουμενως εχει κερδισει το ενδιαφερον μου, για πολλους διαφορετικους λογους. Πρωτον, απο την αποψη της εντασης αλλα και,κυριως, της διαρκειας της τοπικης εξεγερσης.Παρακολουθωντας δελτια ειδησεων, και μην εχοντας φυσικα καμια εξ ιδιου αντιληψη της καταστασης, θεωρησα οτι ειναι ενα σημειο των καιρων κι αυτο, ενα ξεσπασμα οργης που θα κοπασει και μετα το εργο θα πραγματοποιηθει κανονικα,οπως ειναι προγραμματισμενο να γινει. Κι ομως, εδω μιλαμε για μια υποθεση που αρχιζει να παιρνει πρωτοφανεις διαστασεις και δινει την αισθηση ανοιχτης πληγης. Ολοι αρχιζουν να καταλαβαινουν οτι ακομη κι αν προχωρησει τελικα το εργο, ακομα κι αν ο εργολαβος δικαιωθει απο τα δικαστηρια και βαλει μπρος τις μπουλντοζες, ακομα κι αν τελικα η χωματερη λειτουργησει, ο αερας δεν θα παψει ποτε να μυριζει μπαρουτι... (εκτος απο τη μποχα των απορριματων,φυσικα)

Δευτερον,με εντυπωσιαζει το γεγονος οτι μπροστα στον κινδυνο της καταστροφης του τοπικου περιβαλλοντος,οι κατοικοι δεν περιοριστηκαν σε μερικα πλακατ και μερικες διαμαρτυριες εξω απο το υπουργειο.Αλλα μπηκαν για τα καλα στο γαϊτανακι της βιας, και μαλιστα οι ιδιοι-αντρες,γυναικες και γυναικοπαιδα- οχι κρυμμενοι πισω απο καποιες οργανωμενες αναρχικες ομαδες των Εξαρχειων ας πουμε. Βεβαια,αλληλεγγυη υπηρξε και απο ατομα εκτος περιοχης-οπως ειναι φυσικο- και η επαφη με τα Εξαρχεια εν πολλοις εγινε.Αλλα πιο πολυ σε επιπεδο ιδεολογικης κουβεντας και τεχνογνωσιας της συγκρουσης, παρα προσωπικης αναμειξης των αναρχικων του κεντρου στο σκηνικο. Αν υπαρχουν τοπικοι θυλακες τετοιων πολιτικων τασεων δεν το γνωριζω,ουτε εχει γινει σαφες προς το παρον απο την διαθεσιμη ενημερωση,αλλα η απαντηση ειναι...μαλλον οχι. Δεν πειραζει,ποτε δεν ειναι αργα! Παντα χρειαζονται οι καταλληλες αφορμες για να δραστηριοποιηθει καποιος και να δει και περα απο το δαχτυλο του. (Το λεω απο την αποψη οτι οργανωμενοι Ολυμπιακοι σιγουρα θα υπαρχουν στην Κερατεα,οποτε το να μην υπαρχουν οργανωμενοι αναρχικοι ειναι μαλλον αποτελεσμα ελλειψης ουσιαστικης ενασχολησης με την πολιτικη,κι οχι νομιμοφροσυνης ή καθωσπρεπισμου των ντοπιων)

Τριτον,μετα το ξεσπασμα της Κερκυρας,η νεα αυτη εξελιξη της Κερατεας,με τις διαστασεις που εχει παρει, δειχνει το δρομο στη νεα γενια κινηματων, που τα κοινοβουλευτικα κομματα δεν θα μπορεσουν ποτε να κοντρολαρουν και να καπελωσουν.Γιατι δεν θα μπορεσουν ποτε να τα κατανοησουν. Το περιβαλλον θα μπει στο επικεντρο αργα ή γρηγορα...Ο ψευτοοικολογος ποδηλατακιας-εναλλακτικος Αμυρας εκανε τη μεγαλη ανατροπη στις δημοτικες εκλογες, οι Οικολογοι Πρασινοι την ειχαν κανει στις Ευρωεκλογες-και στις εθνικες εν μερει, ενω μιλωντας για τους τελευταιους...περασε απαρατηρητη και ασχολιαστη γενικα στα Μεσα, η σταση τους απεναντι στην καταληψη της Νομικης απο τους μεταναστες.
Ασχετα ολα αυτα? Ισως. Ισως ομως και σχετικα...Οπως και να 'χει, το θεμα "περιβαλλον", ειτε μεσα απο τις δημοσιοσχετιστικες κινησεις τυπου Αμυρα, ειτε μεσα απο οδοφραγματα της Κερκυρας και της Κερατεας, μπαινει μεσα στον πυρηνα της πολιτικης κουβεντας.
Κι εδω το θεμα ειναι πολιτικο,οσο κι αν δεν θελουν καποιοι να το αποδεχτουν (ο αστικος τυπος εμμεσα ή αμεσα προβαλλει τη θεση οτι "καποιοι δεν θελουν τα σκουπιδια στην αυλη τους και προτιμουν να τα πεταξουν στην αυλη του γειτονα"). Εν μερει σωστο, αλλα ας δουμε καποιες ευρυτερου ενδιαφεροντος παραμετρους της υποθεσης.

Παραπεμπω σε αρθρο απο ενα blog εξειδικευμενο ακριβως επανω στο επιμαχο θεμα...
http://gekollias2.blogspot.com/2008_02_01_archive.html
Τελικα,κυριοι, τι ακριβως ειναι αυτο που θα κανετε. ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ?? Οι εγκριτοι παραθυραδες του Mega και οι οργισμενοι δεξιοι νοικοκυραιοι πανελιστες του ΣΚΑΙ, θα μας κανουν την τιμη να μας πουνε? Ή η δημοσιογραφικες τους περγαμηνες τελειωνουν μολις κουνηθει λιγο απο τη θεση του το ακουστικο που εχουν χωμενο στ'αφτι τους?
Για μια συνολικοτερη πληροφορηση περι ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ,δειτε εδω
http://mavro-oxi-allo-karvouno.blogspot.com/2007/12/blog-post_30.html
Σφαιρικο και εφ'ολης της ολης το αρθρο,με παραθεση και των σχετικων διαταξεων της Ευρωπαικης Ενωσης

Για το τελος, εχω αφησει ενα βιντεακι για να παρετε λιγο κλιμα απο Κερατεα...(οσο ειναι ακομα καιρος δηλαδη, γιατι σε λιγο καιρο το κλιμα της περιοχης θα ειναι αφορητο για το αναπνευστικο σας συστημα)



Δειτε κι αυτο τωρα. Περιλαμβανει ως ενα βαθμο κοινα πλανα απο τα προσφατα επεισοδια, αλλα και μερικα προσθετα-ακρως διαφωτιστικα. Επισης,περιλαμβανει την επιμαχη σκηνη με τον μπατσο που τραβαει πιστολι και απειλει, για την οποια πολυς λογος εχει γινει τελευταια. Και,ξερετε... Οταν κρατας ενα πιστολι ανα χειρας,και απειλεις ενα αγριεμενο πληθος, η απειλει δεν απεχει και ετη φωτος απο την πραξη...
http://www.dailymotion.com/video/xgyj0v_yyy-yyyyyyyy-yy-yyyy-yyy-yy-yyy-yyyyyyyy-yyyy-yyyyyyy_news#from=embed
Επισης,πρεπει να επισημανθει η χρηση δακρυγονων μεσα σε μικρους επαρχιακους δρομους,διπλα σε αυλες σπιτιων.(Το διαπιστωνει ακομα και το ρεπορταζ του μαχιμου Star Channel)
"Τωρα,και νεα υπηρεσια delivery απο το Υπουργειο Προστασιας του Πολιτη.Τερμα η ταλαιπωρια στην ουρα,στις πορειες του κεντρου για λιγο δακρυγονο και λιγο μαλοξακι! Τερμα πια η ορθοστασια. Η ΕΛΑΣ φερνει το δακρυγονο στα σπιτια σας,με ενα απλο τηλεφωνημα στο..."