Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Συνελληνες,χρονια μας πολλα!


Να μιλησουμε καποια στιγμη για τις εκατομβες αμαχων στην Τριπολιτσα,για το μακελεμα ολοκληρων τουρκικων χωριων στη Μικρασια και για την επιχειρουμενη εθνοκαθαρση του Σαμψων στην Κυπρο...

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

H ηττα του κινηματος σε αριθμους....(ενα αρθρο αφιερωμενο σ'αυτους που...τιμωρησαν την κολωνακιωτικη μπουρζουαζια σπαζοντας "αστικα" ΙΧ των 1200CC)

Aναδημοσιευσω απο τη διαδικτυακη σελιδα της εφημεριδας Ελευθερος Τυπος, www.e-typos.com ,αρθρο που παρουσιαζει συγκεντρωτικα τις τελευταιες δημοσκοπησεις σχετικα με τη σκληρυνση των νομων και τον περιορισμο ελευθεριων στο βωμο της ασφαλειας.Το αρθρο αναδημοσιευεται απο εδω



«Πρόβα» για το άσυλο
Η ανασφάλεια δίνει στα μέτρα ψήφο εμπιστοσύνης

To κλίμα ανασφάλειας που εντείνεται εξαιτίας της αύξησης της εγκληματικότητας, των βανδαλισμών αλλά και της επανεμφάνισης της τρομοκρατίας καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις, με την πλειοψηφία των πολιτών να τάσσεται υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου και της ποινικοποίησης της «κουκούλας», ενώ ευθύνες για την εγκληματικότητα αποδίδονται και στους αλλοδαπούς.Οι διαπιστώσεις ερμηνεύονται ως επιβράβευση των πρόσφατων μέτρων της κυβέρνησης, η οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- είχε υπ’ όψιν τις απόψεις που κυριαρχούν μεταξύ των πολιτών προτού ανακοινώσει τα μέτρα. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας (μιλώντας χθες στο Mega) ξεκαθάρισε ότι εφεξής οι βάνδαλοι κουκουλοφόροι θα οδηγούνται στη φυλακή, καθώς η ποινή τους δεν θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και δεν θα είναι εξαγοράσιμη. Βάσει της ρύθμισης του υπουργείου Δικαιοσύνης η ποινή θα φτάσει μέχρι και τα τρία χρόνια φυλάκισης από δύο χρόνια που ισχύει σήμερα. Επίσης θα διώκονται αυτεπαγγέλτως οι κουκουλοφόροι που θα υβρίζουν την Αστυνομία.

Ωστόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι τα μέτρα δεν έχουν σχέση με «ιδιώνυμο», καθώς ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να διαδηλώνει και να διαμαρτύρεται με ή χωρίς κουκούλα, χωρίς όμως να καταστρέφει, να υβρίζει και να βιαιοπραγεί. Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν το κλίμα ανασφάλειας που βιώνουν οι πολίτες, οι οποίοι ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα κατά της εγκληματικότητας. Στην εφημερίδα «Το Παρόν», η δημοσκόπηση της εταιρίας Rass διαπιστώνει ότι το ποσοστό της ανασφάλειας των πολιτών φτάνει το 91,1% ενώ το 70,7% των ερωτηθέντων λέει ότι συμφωνεί με αυστηρότερα μέτρα καταστολής, προκειμένου να καταπολεμηθούν αυτά τα φαινόμενα. Η ίδια περίπου κατάσταση καταγράφεται και στη δημοσκόπηση της Public Issue για την «Καθημερινή». Το 88% δηλώνει ότι η εγκληματικότητα έχει επιδεινωθεί και το 47% ότι η αστυνόμευση έχει χειροτερέψει. Ωστόσο, η γνώμη των πολιτών διχάζεται για το εάν πρέπει να προτάσσεται ο νόμος και η τάξη ή η προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών. Το 59% συμφωνεί με τη λεγόμενη ποινικοποίηση της κουκούλας, αλλά το 41% πιστεύει ότι τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν θα φέρουν αποτέλεσμα. Για πρώτη φορά οι περισσότεροι των ερωτηθέντων, δηλαδή ποσοστό 49%, τάσσεται υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 44%. Το 70% τάσσεται υπέρ της επέμβασης της Αστυνομίας εντός των ιδρυμάτων, και το 24% να υποστηρίζει ότι αυτό πρέπει να γίνεται και χωρίς την άδεια των πρυτανικών αρχών. Δύο χρόνια πριν στο ίδιο ερώτημα οι πολίτες είχαν ταχθεί κατά της κατάργησης του ασύλου με ποσοστό 51%.

Με την άποψη της κοινής γνώμης περί κατάργησης του ασύλου, όπως εκφράζεται από τις δημοσκοπήσεις, φαίνεται ότι τάσσεται και ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος ζήτησε από τις πανεπιστημιακές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους τονίζοντας ότι «το πανεπιστημιακό άσυλο καθιερώθηκε για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και όχι για να καταστούν τα πανεπιστήμια άντρο εγκληματικότητας». Στο ίδιο μήκος κύματος και η δημοσκόπηση της ALCO, η οποία δημοσιεύθηκε στο «Πρώτο Θέμα». Καταγράφει ότι το 62% είναι υπέρ του νόμου της ποινικοποίησης της κουκούλας, το 75% συμφωνεί να επιτρέπεται η είσοδος της Αστυνομίας στα πανεπιστήμια και των 72% τάσσεται υπέρ της άμεσης απέλασης των λαθρομεταναστών.

Αντίθεση εκφράζουν οι δικηγορικοί σύλλογοι
Την αντίθεσή της στην ποινικοποίηση της χρήσης της κουκούλας από τους διαδηλωτές και της περιύβρισης Αρχής εξέφρασε η Ολομέλεια των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, στη διάρκεια της έκτακτης σύγκλησης που πραγματοποίησε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.Σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η αυστηροποίηση των ποινών εξυπηρετεί επικοινωνιακούς και μόνο λόγους. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός υποστήριξε ότι «οι νόμοι επαρκούν, αρκεί να εφαρμόζονται», ενώ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μανώλης Λαμτζίδης τόνισε πως κανένα κοινωνικό πρόβλημα «δεν μπορεί να λυθεί με ένταση της καταστολής ή με ανατροφοδότηση της έντασης». Αντίθετος με τις εξαγγελίες είναι και ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Ποινικολόγων Χριστόφορος Αργυρόπουλος.


Μανουσακακης Γιωργος

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Σε καθεστως φοβου βυθισμενη ολη η χωρα.ΟΙ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΣΟΥΛΑΤΣΑΡΟΥΝ ΕΚΕΙ ΕΞΩ!

Μια-παρολιγο φονικη-χειροβομβιδα στα Εξαρχεια,βιτριολι στα ματια και τον ισοφαγο συνδικαλιστριας,απροκλητες κρατικες σφαιρες σε 15χρονο και σε φοιτητη στην Κρητη,ενω ο τελευταιος οδηγουσε το αυτοκινητο του-νεκροι αμφοτεροι,εκατομβη πλεον νεκρων μεταναστων κατω απο αδιαυκρινιστες συνθηκες(πολλοι απο αυτους διπλα σε αστυνομικα τμηματα),και...εσχατως:Μια δολοφονημενη κρατουμενη-βρεθηκε δεμενη και ξυλοκοπημενη κατα τη μεταγωγη- και στον αντιποδα,ενας καταδικασμενος για ανθρωποκτονια φασιστας που ξεσαλωνει μεσα στις φυλακες τραμπουκιζοντας αγωνιστες του αντιεξουσιαστικου χωρου.Ολα αυτα συνθετουν το ζοφερο παζλ των τελευταιων εξελιξεων.Η επισημη εξουσια,αμετανοητη, ερχεται με τη σειρα της να προσθεσει αλλα δυο κομματια:Το ιδιωνυμο της κουκουλας και η σκληρυνση του νομου περι εξυβρησης κατα της αρχης κατελαβαν εξεχουσα θεση στην ειδησιογραφια ολων των ΜΜΕ,και επικριθηκαν ακομα κι απο κατεξοχην αστικες φυλλαδες και ηλεκτρονικα μεσα,ως πληγμα στα θεμελια της δημοκρατιας. Επειδη το καλυτερο οπλο κατα της εντεινομενης και οξυνομενης κρατικης και παρακρατικης ωμης βιας ειναι σε πρωτη φαση η ελευθερη ενημερωση-και φυσικα η προσωπικη δραστηριοποιηση του καθενος- μεινετε συντονισμενοι στο http://athens.indymedia.org/ για καθε νεοτερη εξελιξη. Οσο μενουμε στο σκοταδι των εξελιξεων και υπο το κρατος του φοβου που συντηρειται απο Κυβερνηση-ΜΜΕ γυρω απο την οικονομικη κριση και την υποτιθεμενη τρομοκρατια,γινομαστε υποχειρια και παιχνιδακια στα χερια της εξουσιας. Ανενημερωτος πολιτης=ανισχυρος πολιτης.Φοβισμενος πολιτης=Διπλα ανισχυρος πολιτης.
ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!


ΥΓ1 Η προσφατη επιθεση με χειροβομβιδα στο Στεκι Μεταναστων,καταγραφεται απο πολλους ως η σοβαροτερη(δυναμει αιματηροτερη) τρομοκρατικη ενεργεια στη Μεταπολιτευση,δεδομενου οτι στις "προδιαγραφες" της ηταν πανω απο 20 νεκροι...Αν κατα τυχη η χειροβομβιδα δεν ειχε καταληξει να σκασει στο εξωτερικα του κτιριου,αλλα μεσα σε αυτο-οπως προοριζοταν- θα μιλουσαμε για το μακελειο του αιωνα...
ΥΓ2 Η δολοφονηθεισα-οπως ολα δειχνουν- κρατουμενη λεγοταν Κατερινα Γκουλιωνη,και γνωριζουμε πως ειχε ενεργη δραση μεσα στα κινηματα για τα δικαιωματα των κρατουμενων-αυτο της κοστισε πολυημερο εγκλεισμο στην επομονωση. Το δευτερο κατα σειρα δειγμα γραφης του παρακρατους απεναντι σε αγωνιζομενους ανθρωπους,μετα την δολοφονικη επιθεση στην Κουνεβα. Σχετικα με το θεμα: http://www.tvxs.gr/v7763 http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=996885 http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_19/03/2009_308139

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Αν-αξιοπρεπεια...

(Ο τιτλος αποσκοπει στη δημιουργια αισθησης συνεχειας απο την προηγουμενη δημοσιευση, ουτως ωστε να τοποθετηθουν σε βαση συγκρισης ατομα και καταστασεις...)

Αφου το ειδαμε κι αυτο,μπορουμε πλεον να κανουμε ανοιχτα λογο για κυβερνηση παλιατσων,που μονο σε χωρα της κεντρικης αφρικης θα μπορουσε να ασκει την οποιαδηποτε εξουσια.Ενω αντιθετα ,στα ευνομουμενα και σοβαρα δυτικα κρατη(φυσικα,δεν συμπεριλαμβανεται σε αυτα μια χωρα με επιφανη νομαρχη τον...Ζορο), θα μπορουσε στην καλυτερη περιπτωση να αναλαβει χρεη περιπλανώμενου θιασου που θα χαριζε το γελιο σε παιδια και μεγαλους.Θα ηταν πιο κοντα και στις αρμοδιοτητες του ο Νομαρχης.
Προς το παρον, απολαυστε εναν υπουργο-γελωτοποιο(κοινως "παλιατσο"),να εκτελει "στον αερα" το νουμερο του!

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Αξιοπρεπεια...

Ερωτηση για δυνατους λυτες: Εισαι μια απενταρη,κυνηγημενη μεταναστρια,που η ζωη σου εδω και καποιο καιρο βρισκεται σε αμεση απειλη, που μετα απο επιθεση παρακρατικων εχεις υποστει ανεπανορθωτες σωματικες βλαβες κι ισως μεινεις αναπηρη για την υπολοιπη ζωη σου,που δεν ξερεις αν αυριο θα μπορεις(σωματικα) να εξασφαλισεις το βιοπορισμο σου,ή θα πεθανεις σαν το σκυλι ανημπορη,μονη, πεινασμενη,αστεγη.Και που μεσα στον προσωπικο σου εφιαλτη,κουβαλας στις πλατες σου και τη μοιρα ενος παιδιου,που η υπαρξη του εξαρταται απολυτως απο τη δικια σου.Ξαφνικα,εκει που ολα δειχνουν αδιεξοδα για εσενα και κατ'επεκταση το παιδι σου,ακους μεσα απο το θαλαμο νοσηλειας οπου υποφερεις πως εξω διαρρεουν πληροφοριες περι ενταξης σου σε ευρωψηφοδελτια κομματων (δηλαδη πολυτελης ζωη,πολλες δυνατοτητες προσωπικης αναδειξης,παχυλος μισθος, προσωπικη-οικογενειακη ασφαλεια,πληρης καλυψη καθε ανησυχιας και φοβου για το αυριο). Πώς τοποθετεισαι σε μια διαφαινομενη προταση κομματος?


Η Κουνεβα δεν απαντησε το αυτονοητο κι εκανε μια επιλογη λιγο εξω απο τα προταγματα της κοινης λογικης και του στοιχειωδους(ζωωδους) ενστικτου επιβιωσης που ολοι κρυβουμε μεσα μας...Προτιμησε το δρομο της αξιοπρεπειας και του αυτοσεβασμου.Αρνηθηκε να γινει βορα στα νυχια των επικοινωνιολογων,των δημοσκοπων,των κομματικων επιτελειων που επι χρονια αγνοουσαν αυτη και τον αγωνα της,και τωρα κοπτονται να την αξιοποιησουν ως εμπορευσιμο μιντιακο προιον.Το εκανε απο αυτοεκτιμηση αλλα κι απο σεβασμο στον αγωνα των συναδελφων της,που δεν επιδεχεται κηδεμονιες και νταβατζιλικια,ουτε προσφερεται για προσωπικη εξαργυρωση και ιδιοτελεις σκοπους.Εβαλε λοιπον το οριστικο τελος στους ψιθυρους που την αφορουν,μεσα απο ενα χειρογραφο σημειωμα...Μια κακογραμμενη κι ανορθογραφη φραση πανω σε ενα κομματακι χαρτι,με μια υπογραφη και μια ημερομηνια απο κατω,ηταν αρκετα για να περικλεισουν ενα ηχηρο μηνυμα λευτεριας και περηφανειας.













.
Και η σχετικη ανακοινωση της Παναττικης Ενωσης Καθαριστριων και Οικιακου Προσωπικου:

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε άλλη μία φορά όλο το κίνημα συμπαράστασης προς την Κωνσταντίνα Κούνεβα. Η γραμματέας του σωματείου μας όμως, δεν προσφέρεται ούτε για δακρύβρεχτα ρομάντζα ούτε για πολιτική εκμετάλλευση από καμία πλευρά. Δεν ήταν ούτε τώρα ούτε πριν μέλος κανενός πολιτικού κόμματος. Αγωνιζόταν για τα δικαιώματα όλων των καθαριστριών. Μετά τη βάρβαρη επίθεση δίνει την πιο μεγάλη της μάχη. Πάλι με το ίδιο πείσμα, την ίδια υπερηφάνεια και κυρίως με αξιοπρέπεια. Παλεύει για την υγεία της, για να ξανασταθεί όρθια, για να ξαναδεί το παιδί της, για να συνεχίσει να αγωνίζεται γι΄ αυτά που πίστευε και εξακολουθεί να πιστεύει. Ενημερώνεται και τα ξέρει όλα. Δεν θέλει και δεν προτίθεται να πολιτευτεί.ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΜΕΡΙΚΟΙ,ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ...ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ»