Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Επικινδυνες παρεκτροπες της ακροδεξιας κυβερνησης Βerlusconi-ο στρατος σουλατσαρει στους δρομους!

Περνάει ο στρατός, των (ιταλικών) δρόμων φρουρός...


Στους δρόμους των μεγάλων πόλεων κατεβαίνει προσεχώς ο ιταλικός στρατός, αναλαμβάνοντας από την 4η Αυγούστου αποστολές οι οποίες έως τώρα αποτελούσαν αποκλειστική αρμοδιότητα της αστυνομίας.
Βάσει του νέου «νομοθετικού διατάγματος για την ασφάλεια», που επικυρώθηκε χθες από τα υπουργεία Εσωτερικών και Αμυνας, 3.000 στρατιωτικοί θα κληθούν να ενισχύσουν τη φύλαξη των λεγόμενων «ευαίσθητων ζωνών» και στρατηγικών τοποθεσιών: μνημείων, προξενείων, πρεσβειών, κυβερνητικών κτιρίων, καθώς και κέντρων προσωρινής κράτησης των μεταναστών. Οι στρατιωτικοί, που θα προέρχονται κατά πλειοψηφία από το σώμα των καραμπινιέρων (χωροφυλακή) αλλά και από το ναυτικό και την αεροπορία, θα μπορούν επίσης να προβαίνουν σε επ' αυτοφόρω συλλήψεις.Το νέο μέτρο τίθεται σε ισχύ την 4η Αυγούστου και θα αφορά σε πρώτη φάση τη Ρώμη, το Μιλάνο, τη Νάπολη, την Πάδοβα και τη Βερόνα. Προσπαθώντας να κατευνάσει τις ανησυχίες της Αριστεράς αλλά και των αστυνομικών συνδικάτων, που καταγγέλλουν την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι για δημαγωγία και στρατιωτικοποίηση των μεγάλων πόλεων, ο υπουργός Αμυνας Ινιάτσιο λα Ρούσα διευκρινίζει ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί πειραματικά για έξι μήνες και με δυνατότητα παράτασης «μόνο για ένα εξάμηνο». Η μοναδική φορά που αναπτύχθηκαν στρατιώτες σε ιταλικές πόλεις ήταν το 1992, μετά τις μαφιόζικες δολοφονίες δύο δικαστών. Η κυβέρνηση είχε στείλει τότε στρατό στα μεγάλα κέντρα της Σικελίας, σε μια επιχείρηση που διήρκεσε από το 1992 ώς το 1998.Η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι μπαίνει την ίδια ώρα στο στόχαστρο του Συμβουλίου της Ευρώπης λόγω των πρόσφατων μέτρων της κατά της λαθρομετανάστευσης, βάσει των οποίων η παράνομη είσοδος και παραμονή στη χώρα γίνεται ποινικό αδίκημα. Σε ανακοίνωσή του, ο επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Τόμας Χάμαρμπεργκ επισημαίνει ότι από τα ιταλικά μέτρα «απουσιάζουν σε μεγάλο βαθμό οι ανθρωπιστικές αρχές». Εκτιμά, επίσης, ότι τα μέτρα μπορεί να καταστήσουν ακόμη πιο περίπλοκες τις αιτήσεις ασύλου από τους πρόσφυγες, να επιδεινώσουν την κοινωνική περιθωριοποίηση των μεταναστών και να ενισχύσουν το κλίμα ξενοφοβίας. Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών αντιτάσσει από την πλευρά του ότι οι ανησυχίες του κ. Χάμαρμπεργκ είναι «εντελώς αβάσιμες», επικαλούμενο απαντήσεις και τα στοιχεία που έχει ήδη δώσει στον επίτροπο σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

ΛΗΔΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (Πηγές: Γαλλικό-ΑΠΕ-«Le Monde»)
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 30/07/2008

Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

Tι αλλο πρεπει να συμβει για να καταργηθει επιτελους η υποχρεωτικη στρατευση?


Απαντηση στις αναρθρες κραυγες του προκλητικου Μειμαρακη και της υπολοιπης χουντοβασιλικης δεξιας για υποχρεωτικη στρατευση στα 18-οπισθοδρομηση κατευθειαν προς το μεσσαιωνα-ερχεται να δωσει η τρεχουσα επικαιροτητα:3 νεκροι νεοι σε στρατοπεδα,μεσα σε λιγες μονο μερες!


Ακολουθει αναδημοσιευση σχετικου ρεπορταζ απο τη σελιδα www.zougla.gr

"Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένας ακόμη φαντάρος έχασε τη ζωή του, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των νεκρών στρατιωτών στους τρεις σε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα.
Στο στρατόπεδο «Καμπάνη» του Κιλκίς, ένας 21χρονος νεοσύλλεκτος στρατιώτης εντοπίστηκε νεκρός σε χώρο του 604 Τάγματος Πεζικού.
Ο 21χρονος, που καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη και είχε παρουσιαστεί στις 6 Αυγούστου, αγνοείτο από την αμέσως επόμενη ημέρα.
Ο θάνατος του στρατιώτη, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε σε αποθήκη, που βρισκόταν σε απόσταση 60 μέτρων από τα μαγειρεία, προήλθε από ναρκωτικά, καθώς κοντά του βρέθηκαν σύριγγες και ναρκωτικά χάπια.
Σοβαρές είναι οι ευθύνες της Διοίκησης του στρατοπέδου. Για 11 ημέρες ο άτυχος νέος ήταν εξαφανισμένος και όπως αποδείχτηκε κανείς δεν τον αναζήτησε.
Από την άλλη η Υγειονομική Επιτροπή από την οποία πέρασε ο 21χρονος έκρινε ότι ήταν ικανός να υπηρετήσει κανονικά τη θητεία του.
Ένας ακόμη στρατιώτης, 25 ετών, που υπηρετούσε σε μονάδα της Κοζάνης, έχασε τη ζωή του, από ηλεκτροπληξία, ενώ βρισκόταν στα λουτρά του στρατοπέδου, πιθανότατα από κάποιο βραχυκύκλωμα που προκλήθηκε, καθώς ήταν αναμμένος ο θερμοσίφωνας, όταν πήγε να κάνει μπάνιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη Μονάδα λειτουργεί εδώ και 58 χρόνια και σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ηλεκτρολογικές επισκευές των κτηρίων.
Αλλά και ένας δεκανέας, που υπηρετούσε στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) έχασε τη ζωή του, λίγη ώρα πριν λάβει μέρος σε στρατιωτική άσκηση.
Προηγουμένως, συνάδελφός του, που είχε αντιληφθεί ότι κάτι του συνέβαινε, τον ρώτησε τι έχει. Δεν πρόλαβε όμως να του απαντήσει και λιποθύμησε. Παρά τις προσπάθειες του γιατρού, που ήταν παρών στη άσκηση, δεν έγινε κατορθωτό ο άτυχος στρατιώτης να επανέλθει. Τα ακριβή αίτια του θανάτου θα διακριβωθούν αύριο, όταν θα γίνει νεκροτομή".

Σκάσε και γιόρταζε!(...η συνέχεια)


Μπονους:κατι καλο που πετυχα στο Jungle-Report.

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

Σκάσε και γιόρταζε!



Ολυμπιαδα,Δεκαπενταυγουστος...Γιορταστικες στιγμες για την Ορθοδοξια-βλ Ανθιμος,Ψωμιαδης- και το Αρχαιο Πνευμα Αθανατο,συναμα-βλ CocaCola Spirit- που σε συνδυασμο με την αφορητη ζεστη του Αυγουστου,βαρανε κατακεφαλα το αποχαυνωμενο τσουρμο των χαρωπων εκδρομεων.Η χαρα της 10ημερης απαλλαγης απο την μισθωτη δουλεία και τον κουρνιαχτο της πολης(=ψευδαισθηση προσωρινης ελευθεριας),συνδυασμενη με τετοια χαρουμενα event,ανυψωνει το ηθικο της μαζας κατα τα προτυπα του "αρτος και θεαματα",και τους προετοιμαζει για να μπουν ανανεωμενοι κι ανασκουμπωμενοι στη νεα εργασιακη σεζον(που ουσιαστικα ειναι ολος ο χρονος,περα απο κατι διαλλειματακια για υπερκαταναλωτικες κρισαρες,οπως τα Χριστουγεννα και οι καλοκαιρινες διακοπες).
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ....ΓΙΟΡΤΑΣΤΕ!

Ηταν ενα κοινωνικο μηνυμα της Φυγοκέντρου,παντα στο πνευμα των ημερων.Χορηγος Επικοινωνιας:Fygokentros.blogspot.com